Εξόρμηση ορεινή Φωκίδα, ανάβαση Τρίκορφο 2013

Εξόρμηση Τελέθριο, ανάβαση Γυμνό 2013
15/03/2013
Ανάβαση Ξηρόν όρος 2013
15/04/2013

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στην ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ:

Το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 16-18 Μαρτίου 50 μέλη του Συλλόγου με συντονιστές τους Ταξ. Κοκονό , Μαρδ. Φωτεινού και Μαρ. Παπαγιαννάκη εξόρμησαν στην Φωκίδα. Την πρώτη μέρα περπάτησαν στο μεγαλύτερο από τα “ΤΡΙΖΟΝΙΑ” τα μικρά νησάκια στον Κορινθιακό που είναι πολύ κοντά στην στεριά και το απόγευμα κατέληξαν στην Ναύπακτο. Την Κυριακή η ορειβατική ομάδα πραγματοποίησε ανάβαση στο Τρίκορφο (1550μ). Ξεκίνησαν από το χωριό Ποτιδάνια (840μ) και ανέβηκαν στην χιονισμένη κορυφή .Κατεβαίνοντας πέρασαν από εγκαταλειμμένο χωριό Παλαιοχώρι διέσχισαν το παλιό καλντερίμι με τους πολλούς καταρράκτες και κατέληξαν μετά από 8 ώρες στην Άνω Σεργούλα (450 μ). Η πεζοπορική ομάδα έκανε την διάσχιση από την Ανω Σεργούλα στον Μαραθιά σε 4,5 ώρες. Το πρωϊνό της Καθαρής Δευτέρας περπάτησαν στον παραλιακό πεζόδρομο της Ναυπάκτου (παράλληλα με τον ποδηλατόδρομο) και ανέβηκαν μέχρι το κάστρο (που δυστυχώς ήταν κλειστό). Το μεσημέρι πήγαν στο Γαλαξίδι όπου συμμετείχαν στα “αλευρομουτζουρώματα”. Μερικοί θαραλέοι-ες αφού φόρεσαν ειδική στολή μπήκαν στην “μάχη” και τα αποτελέσματα φαίνονται στις φωτογραφίες.

Η επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου θα γίνει την Κυριακή 31 Μαρτίου στο Ξηρό όρος και τους καταρράκτες του Δρυμώνα. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Τρικορφο 1 Τρικορφο 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *