Διάσχιση φαράγγι Δημοσάρη 2013

Ανάβαση Πυργάκι & Ρουπακιά 2013
20/05/2013
Εξόρμηση Προκόπι 2013
03/06/2013

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στο ΔΗΜΟΣΑΡΗ:

Τα φαράγγια της Νότιας Καρυστίας ήταν ο στόχος της εξόρμησης του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐόυ. Με συντονιστές τους Ευάγγελο Κάτρη, Αικατερίνη Κούκη και Αγάπη Καλογριανίτου 55 μέλη του ΕΟΣ Χαλκίδας και 9 μέλη του ΕΟΣ Βόλου ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα από τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου, διέσχισαν το ομώνυμο φαράγγι ( που πρόσφατα είχε διανοίξει ομάδα του Συλλόγου) για να καταλήξουν μετά από 3 ώρες στην όμορφη μικρή παραλία του με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις θαλασσινές σπηλιές με τους σταλακτίτες. Ακολούθως με το λεωφορείο προωθήθηκαν στην παραλία των Καλλιανών όπου διανυκτέρευσαν σε σκηνές .Το φως του φεγγαριού ,ο παφλασμός από τα κύματα ,οι απαραίτητες φωτιές για την ψησταριά αλλά και για θαλπωρή ,τα τραγούδια συνοδεία μπουζουκιού και ο καβοντορίτικος χορός στην άμμο δημιούργησαν ξεχωριστή ατμόσφαιρα στην συντροφιά. Το πρωί της Κυριακής οι ορειβάτες ξεκίνησαν από την παραλία για να ανέβουν (αντί να κατέβουν όπως συνηθίζεται ) το φημισμένο για την ομορφιά του φαράγγι Δημοσάρη. Το μεγαλύτερο τμήμα της πορείας έγινε δίπλα στο κελαρυστό ρέμα που σχημάτιζε ορμητικούς καταρράχτες και πρασινογάλαζες βάθρες (που στα παγωμένα νερά τους δεν δίστασαν να βουτήξουν κάποιοι τολμηροί). Το φιδωτό μονοπάτι ελισσόταν κάτω από πυκνή σκιά , μέσα σε μια οργιώδη βλάστηση με πρωταγωνιστή το πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις του και με κάποιους δευτερεύοντες χρωματικούς ρόλους που έκλεψαν την παράσταση ( το φούξια του αγριογαρύφαλλου, το κίτρινο των σπάρτων, της ασφάκας και της μαργαρίτας , το μοβ της καμπανούλας, το γαλάζιο της λιβελούλας ).Πλησιάζοντας στην είσοδο του φαραγγιού από την πλευρά της Καρύστου ( υψόμ. 930 μ.) η δροσερή σκιά έδωσε την σκυτάλη στις ευωδιές από το ανθισμένο θρούμπι ,το λεμονοθύμαρο και τα άλλα αρωματικά βότανα της Καρυστινής γης. Από το Πετροκάναλου ( η είσοδος του φαραγγιού) οι ορειβάτες ακολουθώντας ένα δύσβατο μονοπάτι κατέληξαν μετά από 8ωρη συνολικά πορεία στον οικοισμό Ρούκλια με το δροσερό νερό στην όμορφη μικρή πλατεία .

Η επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου θα γίνει το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου στην Ταναΐδα (διανυκτέρευση σε σκηνές). Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18:00-21:00 στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ. 2221025230.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *