Εξόρμηση Οίτη, ανάβαση Μεσόραχος 2017

Διάσχιση φαράγγι Βόθωνα 2017
25/09/2017
Εξόρμηση Λίμνη Πλαστήρα, ανάβαση Κουφόλογγος 2017
09/10/2017

Οίτη – Παύλιανη, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου

Ένα μαγικό διήμερο έζησαν 35 ορειβάτες του συλλόγου μας το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου. Με σύμμαχο τον καιρό, παρά τις βροχές που προηγήθηκαν, νωρίς το πρωί φτάσαμε στα δωμάτια στο κέντρο του χωριού. Έπειτα από μία σύντομη ανάπαυλα μισής ώρας για την τακτοποίησή μας, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα περπάτησε στην Οίτη περνώντας από την Πυρά Ηρακλέους και έφτασε μέχρι την καταβόθρα, ένα χαρακτηριστικό βάραθρο όπου τα νερά της περιοχής χύνονται και εξαφανίζονται, αφού κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει που πηγαίνουν. Έπειτα από πορεία 7 ωρών, η ομάδα επέστρεψε στα δωμάτια.

Η δεύτερη ομάδα απόλαυσε μία μαγική βόλτα στο πάρκο αναψυχής της Παύλιανης που προσφέρεται για μικρούς και μεγάλους. Στο πάρκο, η φαντασία των δημιουργών δεν έχει όρια… Κάθε γωνιά και μία έκπληξη, κάθε μέρος και κάτι καινούριο σε περιμένει να το ανακαλύψεις! Όσες φορές και να επισκεφτείς το πάρκο ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα που είτε είναι καινούρια είτε απλά δεν τα πρόσεξες την προηγούμενη φορά…

Την επόμενη μέρα, οι δύο ομάδες περπάτησαν στο μονοπάτι που οδηγεί στο θρόνο του Δία, ένα σπιτάκι με απίστευτη θέα που ξεκινά από τον ορεινό όγκο της Οίτης μέχρι το πέταλο του Μαλιακού. Στη συνέχεια συνέχισαν προς την διπλανή κορυφή Μεσόραχος (1216 μ.) και από εκεί ύστερα από μία κατηφορική πορεία συνάντησαν το πάρκο από την αντίθετη κατεύθυνση. Ήταν μία ευκαιρία για τους ορειβάτες της πρώτης ομάδας να το επισκεφτούν και αυτοί.Κάποιοι θαρραλέοι βούτηξαν στα κρύα νερά του ρέματος και κάποιοι άλλοι πέταξαν με το “flyingfox” πάνω από αυτό.

Στη συνέχεια και αφού αποχαιρετίσαμε την πολύ φιλόξενη Παύλιανη φτάσαμε στις Θερμοπύλες και συγκεκριμένα στο Μουσείο Ιστορικής Ενημέρωσης, το οποίο και επισκεφτήκαμε. Εκεί, μέσα από ένα σύγχρονο διαδραστικό περιβάλλον, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη σπουδαία μάχη των Θερμοπυλών. Αμέσως μετά το μουσείο έφτασε η ώρα για ένα ζεστό – αναζωογονητικό μπάνιο στις θερμές πηγές των Θερμοπυλών. Η εξόρμηση έκλεισε με φαγητό στα Καμένα Βούρλα και επιστροφή γύρω στις 20:00 στη Χαλκίδα.

Αλιβέρι, 4-10-2017

Φαίδων Καραμπατσόλης

Συντονιστές: Εμπ. Κανατουλας, Φ. Καραμπατσόλης

Φωτογραφίες: Φ. καραμπατσόλης

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *