Εξόρμηση Κύθνος 2018

Γενική Συνέλευση & Εκλογές 2018
05/04/2018
Εξόρμηση Δελφοί – Κίρρα 2018
17/04/2018

Πάσχα στην Κύθνο για τον ορειβατικό σύλλογο Χαλκίδας, η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά την περσινή επίσκεψη μας στην Άνδρο που επιλέξαμε τις ανθισμένες Κυκλάδες. Ιδανικός καιρός για περπάτημα, αυτή τη περίοδο με τα Κυκλαδονήσια να δείχνουν ένα διαφορετικό πρόσωπο, από αυτό που είναι γνωστά στο ευρύτερο κοινό.

Γνωρίσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού περπατώντας ανάμεσα στις ξερολιθιές, το περίτεχνο “φυσικό” σύνορο από πέτρα ανάμεσα στα βοσκοτόπια.  Όλα τα μονοπάτια περνάνε από ένα εκκλησάκι ασβεστωμένο και ξεκλείδωτο και πάντα σε ωραίο σημείο, αφορμή για μια στάση σε κάθε συναπάντημα.

Κάθε διαδρομή είναι και ένα ταξίδι στην Ιστορία, από την νεότερη τις “Σπιτάρες” διοικητικό κέντρο των ορυχείων (1870 – 1940), κουφάρια πλέον έως τον αρχαιολογικό χώρο του Βρυοκάστρου κατοικημένο αδιάκοπα από τον 10ο αιώνα Π.Χ. είτε το κατεστραμμένο κάστρο της Ωριάς, παλιό διοικητικό κέντρο του νησιού ως το 1500 Μ.Χ.

Ενδιαφέρον ανάγλυφο με πολλούς μικρούς κολπίσκους με αμμουδερές παραλίες που είναι καλά προφυλαγμένες από τους γνώριμους αέρηδες των Κυκλάδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *