Ανάβαση Ταναΐδα, εξόρμηση Βόρεια Εύβοια 2010

Ανάβαση Κανδήλι 2010
07/11/2010
Εξόρμηση Νυμφαίο, ανάβαση Μαύρο Δάσος 2010
11/12/2010

 

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για τις εξορμήσεις στην Ταναΐδα και την Β. Εύβοια:

 

Δύο ακόμη εξορμήσεις πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας τον Νοέμβριο.

Α) Την Κυριακή 21/11, μέλη του ορειβατικού συλλόγου Χαλκίδας με αρχηγό τον Ταξιάρχη Κοκονό ανέβηκαν με το ηλιοβασίλεμα στο οροπέδιο της Ταναΐδας με τις δυο μικρές λίμνες και κατόπιν με το φως των άστρων και της πανσέληνου ανηφόρισαν μέχρι την κορυφή (ΤΑΝΑΪΔΑ) απ’ όπου απόλαυσαν την ολοφώτιστη Χαλκίδα και τις γύρω περιοχές καθώς επίσης και όλα τα χωριά των Ψαχνών.

Β) Το διήμερο 27-28/11, ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας με αρχηγούς τον Βαγγέλη Αλεξίου και την Αφροδίτη Ροκοπάνου πραγματοποίησε ορειβατική εξόρμηση στην Βόρεια Εύβοια. Το Σάββατο αφού επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο χωριό Κερασιά της Ιστιαίας, προσέγγισαν τους καταρράκτες του Ξηριά μέσα από παρθένο μονοπάτι που χαράχτηκε για πρώτη φορά κατά την εξόρμηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τοιχώματα του φαραγγιού είναι ένα μουσείο παλαιοντολογικής ιστορίας καθώς υπάρχουν στρώματα απολιθωμένων ζώων και δέντρων. Tην Κυριακή ξεκινώντας από τους καταρράκτες του Δρυμώνα ανέβηκαν στην κορυφή του Ξηρού όρους διασχίζοντας ένα από τα ωραιότερα με πλούσια βλάστηση και καλοσηματοδοτημένα μονοπάτια της Εύβοιας και κατέληξαν στο χωριό Κουρκουλοί.

Η επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου θα γίνει το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου στο ορεινό Νυμφαίο της Φλώρινας. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ. 2221025230 και στην ιστοσελίδα https://eoschalkidas.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *