Εξόρμηση Προκόπι 2011

Εξόρμηση Ύδρα, ανάβαση Έροντας 2011
17/04/2011
Εξόρμηση Κνημίδα 2011
05/06/2011

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στο ΠΡΟΚΟΠΙ:

Μια προσκυνηματική αλλά συγχρόνως ορειβατική εξόρμηση πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας την Τέταρτη 25 Μαΐου. Με αρχηγό τον Ιωάννη Σταματίου 50 μέλη και φίλοι του συλλόγου ξεκίνησαν την καθιερωμένη διαδρομή το απόγευμα από τον Άγιο και κατευθύνθηκαν στο Προκόπι μέσα από αγροτικούς δρόμους και σκιερά μονοπάτια διασχίζοντας το όρος Κανδήλι, σε μία διαδρομή μήκους 21 χιλιομέτρων. Συνάντησαν το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου, το δάσος με τις λεύκες, το εξωκλήσι της Αγ. Σωτήρας και άλλα ωραία μέρη. Η διαδρομή ήταν πρώτου βαθμού δυσκολίας και προτείνεται σε όσους “τάζουν” κάθε χρόνο την πεζοπορία στην μνήμη του Άγιου. Η εμπειρία στο δάσος θα τους μείνει αξέχαστη, η γνωριμία με το Καντήλι (μια από τις άγνωστες αλλά όμορφες γωνιές της Εύβοιας) θα τους μείνει αξέχαστη, η παρέα του ορειβατικού θα τους αγκαλιάσει και θα αποφύγουν την επικίνδυνη, κουραστική και γεμάτο καυσαέρια άσφαλτο.

Προκειμένου να μειωθεί η ρύπανση του περιβάλλοντος μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας καθάρισαν αλλά συγχρόνως τοποθέτησαν κατά μήκος της διαδρομής από Ψαχνά έως Προκόπι σακούλες απορριμμάτων με πρωτότυπα μηνύματα που προτρέπουν τους πεζοπόρους προσκυνητές να διατηρούν την διαδρομή καθαρή.

Η επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου θα γίνει το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου στη Σκιάθο. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22 τηλ. 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *