Εξόρμηση Κνημίδα 2011

Εξόρμηση Προκόπι 2011
25/05/2011
Εξόρμηση Βάλια Κάλντα, ανάβαση Αυγό 2011
13/06/2011

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στην Κνημίδα:

Το Φαράγγι των Στενών Γκρεμνών διέσχισαν τα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας την Κυριακή 5 Ιουνίου. Με αρχηγό τον Ιωάννη Σταματίου σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καμένων Βούρλων ξεκίνησαν την πορεία τους από το εξωκλήσι της Ευλογιάς (περιοχή Αγ. Κων/νου) ανέβηκαν στο λόφο που δεσπόζει στην περιοχή, είδαν τα ερείπια ενετικού κάστρου και κατέβηκαν στο ποτάμι. Ακολουθώντας την κοίτη του περνούσαν διαδοχικά εκατέρωθεν, ακούγοντας τα κελαϊδίσματα των αηδονιών και το κελάρυσμα του νερού σε μια μελωδική συμφωνία, έφθασαν στο πιο στενό σημείο του φαραγγιού με τις επιβλητικές βραχώδεις πλαγιές να ανεβαίνουν σχεδόν κατακόρυφα (εξού και το όνομα του φαραγγιού). Μετά 6ωρη πορεία επέστρεψαν και για χαλάρωση βούτηξαν στις υπαίθριες ιαματικές πηγές στα Καμένα Βούρλα.

Ενόψει τις προγραμματισμένης Πανελλήνιας Ορειβατικής συνάντησης που θα γίνει στη Δίρφυ στις 16-17 Ιουλίου, της οποίας την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου να προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια για την προετοιμασία της εκδήλωσης επικοινωνώντας με τα γραφεία του Συλλόγου.

Η  επόμενη  εξόρμηση   του Συλλόγου θα γίνει το Σαββατοκύριακο 18-19 Ιουνίου στη Σκιάθο. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22  τηλ. 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *