Αναρριχητικό Πεδίο: Δοκός Χαλκίδας, Εύβοια

Αναρριχητικό Πεδίο: Λίμνη, Εύβοια
23/12/2011
Αναρριχητικό Πεδίο: Καμάρι, Εύβοια
23/12/2011

 

Εκτυπώστε τις πληροφορίες: Dokos.pdf

Το αναρριχητικό πεδίο του Δοκού βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από την Χαλκίδα πλησίον του οικισμού Δοκός. Ο προσανατολισμός του είναι βορειοδυτικός και βρίσκεται στην σκιά μέχρι το μεσημέρι. Οι διαδρομές ανοίχτηκαν από τον Παναγιώτη Λιόλιο με εξοπλισμό του ΕΟΣ Χαλκίδας με την βοήθεια μελών του συλλόγου και κυρίως των Βαγγέλη Κάτρη και Γιάννη Ρίπη.

Πρόσβαση
Εισερχόμενοι στη Χαλκίδα από την μεγάλη γέφυρα κατευθυνόμαστε προς Βόρεια Εύβοια. Μετά τις χαρακτηριστικές «Καμάρες» ρωμαϊκού υδραγωγίου και 20 μέτρα πριν το πρώτο φανάρι που θα δούμε στρίβουμε δεξιά και ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο. Θα συναντήσουμε μια διχάλα στην οποία θα πάμε αριστερά προς Δοκό-Αγία Ελεούσα. Στην συνέχεια μένουμε επί της κυρίας οδού και ακολουθούμε τις πινακίδες προς την πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού «motocross». Αυτό σημαίνει στο πρώτο STOP που θα συναντήσουμε αριστερά και μετά από 1 χλμ στην βιομηχανία κουφωμάτων «Πατρικάς» δεξιά όπου μετά από 100μ ο δρόμος θα γίνει χωματόδρομος και μετά από 500μ φτάνουμε και παρκάρουμε κάτω από τα βράχια τα οποία φαίνονται δεξιά μας. Ακολουθούμε το μονοπάτι για περίπου 5λεπτά.

Διαδρομές
Όλες οι διαδρομές είναι εξοπλισμένες με 2 βύσματα στο ρελέ και ανοξείδωτες πλακέτες. Για την επανάληψή τους απαιτείται σχοινί 60 μέτρα και 12 σετάκια.
Οι δυσκολίες των διαδρομών όπου έχουν δοθεί είναι κατ’ εκτίμηση καθώς δεν έχουν γίνει πολλές επαναλήψεις. Σε περίπτωση που τις επαναλάβετε μη διστάσετε να στείλετε μήνυμα στον ΕΟΣ Χαλκίδος με τις δικές σας εκτιμήσεις προκειμένου να κατασταλάξουμε για την βαθμολογία τους.
Ειδικότερα οι 3 από τις 4 διαδρομές μέσα στην σπηλιά δεν έχουν σκαρφαλωθεί ελεύθερα και περιμένουν τις δικές σας προσπάθειες για να εκτιμηθεί και η δυσκολία τους.

Επάνω Δεξιά

Κάτω Αριστερά

Α/Α Όνομα Ασφάλειες Σχοινιές Δυσκολία Ανάπτυγμα Δημιουργοί
1 Ταρζάν 8 1 6c 15μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
2 Αλεξάνδρα 12 1 6a+ 23μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
3 Σοκοφρέτα με φουντούκια 8 1 6a 15μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
4 Revolution 8 1 7?? 14μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
5 Επανασύνδεση 11 1 7?? 20μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
6 Αβάντες 8 1 6c 20μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
7 Δοκός 6 1 6c?? 11μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
8 Πρωτάρης 6 1 4b 11μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
9 Γαλάζια Θέα 6 1 4c 11μ Παναγιώτης Λιόλιος, Βαγγέλης Κάτρης
Εκτυπώστε τις πληροφορίες: Dokos.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *