Εξόρμηση Γράμμος 2013

Λαυρεωτική και Σουνιάδα
19/06/2013
Από τον Ευβοϊκό στο Αιγαίο (Όχη-Δημοσάρη)
23/07/2013

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στον ΓΡΑΜΜΟ:

Οδειπορικό στο ιστορικό βουνό του Γράμμου πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 22-24 Ιουνίου. Η ορειβατική ομάδα με συντονιστές τους Ταξ. Κοκονό και Μηνά Πατσουράκη την πρώτη ημέρα περπάτησαν με τα πρασινογάλαζα νερά από το γεφύρι Κλειδωνίας μέχρι το γεφύρι της Αρίστης .Η ξαφνική μπόρα με τη συνοδεία χαλαζόπτωσης έδωσε μια ξεχωριστή αίσθηση στην 3ωρη πορεία. Στην συνέχεια η ομάδα προωθήθηκε στο χωριό Πευκόφυτο όπου διανυκτέρευσε σε σκηνές και συμμετείχε στο πανυγήρι που είχε διοργανώσει ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος αναδεικνύοντας και τις χορευτικές ικανότητες των ορειβατών. Την Κυριακή μετά το πρωϊνό ξύπνημα από τα κελαϊδίσματα των πουλιών οι ορειβάτες ανέβηκαν μετά από 4ωρη πορεία στις λίμνες Μουτσάλια (υψόμ. 1780 μ) ,όπου κατασκήνωσαν. Μετά την συνηθισμένη καλοκαιρινή μπόρα ανέβηκαν στις κάτω Αρένες (υψόμ. 2100 μ.). Η διανυκτέρευση κάτω από το ολόγεμο φεγγάρι ,όπου την απόλυτη ησυχία διέκοπταν οι κραυγές των βατράχων της λίμνης ,ήταν μαγευτική. Την Δευτέρα οι ορειβάτες ανέβηκαν στις πάνω Αρένες (υψόμ. 2196 μ.) με τα υπολείματα των πολυάριθμων κατεστραμένων πολυβόλείων (ακόμη υπήρχε άσκαστο βλήμα όλμου) να δεσπόζουν της ευρύτερης περιοχής και να ξυπνούν μνήμες του εμφύλιου αλληλοσπαραγμού. Ακολούθως μετά από 7ωρη πορεία έφθασαν στην περιοχή του χωριού Αετομηλίτσα όπου τους περίμενε η δυσάρεστη είδηση ότι έπρεπε να περπατήσουν μερικά χιλιόμετρα επιπλέον διότι λόγω των μη επισκευασμένων κατολισθήσεων το λεοφωρείο δεν προσέγγιζε το χωριό. Η πεζοπορική ομάδα με συντονίστριες τις Μαρίνα Παπαγιαννάκη και Μαντώ Αντωνακάκου επισκέφθηκε το Σάββατο το περιβαντολογικό πάρκο στο Μπουραζάνι όπου τα διάφορα ζώα διαβιούν στο φυσικό τους περιβάλλον. Την δεύτερη ημέρα περπάτησαν το φαράγγι του Βοιδομάτι και μερικοί έκαναν στην συνέχεια ράφτινγκ απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου. Την Δευτέρα περπάτησαν στο όμορφο φαράγγι του Αώου και μετά 3ωρη πορεία έφθασαν στην μονή Στομίου.

Η  επόμενη  δραστηριότητα   του Συλλόγου είναι η διάσχιση του φαραγγιού του Νηλέα (περιοχή Αγ. Άννας) την Κυριακή 7 Ιουλίου . Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18:00-21:00 στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22.  τηλ. 2221025230.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERADSC00541 DSC00548 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *