Εξόρμηση μέσα Μάνη, ανάβαση Μακρυλάκωμα & Σαγγιάς 2013

Εξόρμηση Άτταλη 2013
14/10/2013
Εξόρμηση Χτυπάς 2013
13/11/2013

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στην ΜΑΝΗ:

Στην μέσα Μάνη πήγε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας το τριήμερο 26-28 Οκτωβρίου. Με συντονιστές τον Ταξιάρχη Κοκονό και την Μαρίνα Παπαγιαννάκη 45 ορειβάτες διανυκτέρευσαν στην Αρεόπολη,την γραφική κωμόπολη με τα πλακόστρωτα δρομάκια και την πλατεία από όπου ξεκίνησε η επανάσταση το 1821.
Την πρώτη ημέρα ανέβηκαν στην κορυφή του βουνού Μακρυλάκωμα (υψόμ. 920 μ.) πάνω από την πόλη όπου είναι το εξωκλήσι του προφήτη Ηλία, με την πανοραμική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο.
Την επόμενη ημέρα η ορειβατική ομάδα ανέβηκε από τον οικισμό της Τριανταφυλιάς στο Σαγγιά (υψόμ. 1221 μ.). Η πεζοπορική ομάδα περπάτησε στο μονοπάτι που οδηγεί από την Αρεόπολη στα φημισμένα σπήλαια του Δυρού και με βάρκα ξεναγήθηκε στο υπόγειο ποτάμιο σπήλαιο με τους θαυμαστούς σταλακτίτες.
Την τελευταία ημέρα περπάτησαν στο Ακροταίναρο και έφθασαν από παραθαλάσσιο μονοπάτι στον φάρο που δεσπόζει στο νοτιότερο χερσαίο τμήμα της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την καστροπολιτεία της Βάθειας, που μετά την φιλότιμη προσπάθεια ανακαίνισης ήταν εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης. Σε όλους έκανε εντύπωση η ελαιοκαλιέργεια μέσα στα βραχώδη χωράφια και οι διαμορφωμένες με ξερολιθειές πεζούλες προκειμένου να δημιουργηθούν σε αυτό το άγονο τοπίο μικροί χώροι για καλλιέργεια δημητριακών. Το γεγονός αυτό μαρτυρεί τον μεγάλο αγώνα των κατοίκων για την επιβίωση τους και ίσως αυτό τους έκανε σκληροτράχηλους με αποτέλεσμα να μείνουν ελεύθεροι από τους Τούρκους.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι εξόρμηση στην Κυλλήνη (Ζήρεια) το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22 (Τρίτη & Πέμπτη 18:00-21:00  τηλ. 2221025230).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *