Εξόρμηση Ελάτη – Περτούλι, ανάβαση Λουπάτα 2014

Εξόρμηση Δίρφυς 2014
15/12/2014
Εξόρμηση Ριτσώνα, ανάβαση Γαλατσίδας 2015
17/01/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στην ΕΛΑΤΗ-ΠΕΡΤΟΥΛΙ:

Την τελευταία εξόρμηση του 2014 πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας το Σαββατοκύριακο 13-14 Δεκεμβρίου στην περιοχή της Ελάτης Τρικάλων.

Με συντονιστές τους Γεώργιο Χολέβα, Ταξιάρχη Κοκονό και Μαρίνα Παπαγιαννάκη το πρωΐ του Σαββάτου οι ορειβάτες επισκέφθηκαν την Πόρτα Παναγιά (Βυζαντινή εκκλησία του 13 αιώνα) και το εντυπωσιακό πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Πύλης Τρικάλων (κτισμένο πριν 500 χρόνια). Στη συνέχεια με το λεωφορείο έφθασαν στην Ελάτη και το μεσημέρι ανέβηκαν στο βουνό (τμήμα του Κόζιακα), που ορθώνεται επιβλητικά πάνω από τον οικισμό, κάνοντας μια κυκλική πορεία 3 ωρών (300 μ. υψομετρική διαφορά).

Την Κυριακή πραγματοποίησαν 3 διαφορετικές πορείες από ισάριθμες ομάδες:

  • Η πρώτη ομάδα ξεκίνησε από τον οικισμό της Βλάχας (υψόμ. 1050 μ.), ανέβηκε στην κορυφή Λουπάτα (υψόμ. 2069 μ.) της οροσειράς του Αυγού και πάτησε το πρώτο χιόνι, που είχε πέσει τις προηγούμενες ημέρες. Η καθαρή ατμόσφαιρα επέτρεψε να απολαύσουν την θέα από πολλές χιονισμένες βουνοκορφές . Μετά από 9 ωρη πορεία επέστρεψαν στην Βλάχα.
  • Η δεύτερη ομάδα ξεκίνησε αργότερα επίσης από την Βλάχα και έκανε μια πεζοπορική διαδρομή 4 ωρών στο δασικό δρόμο, που οδηγεί στο Νεραϊδοχώρι, μέσα σε όμορφο ελατόδασος. Η χαμηλή θερμοκρασία και η υγρασία δημιουργούσαν σε μερικά ξέφωτα του δάσους τοπία που έμοιαζαν χιονισμένα.
  • Η Τρίτη ομάδα πήγε οδικώς στο Νεραϊδοχώρι και Περτούλι και έκανε πεζοπορικές διαδρομές πέριξ των οικισμών.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι νυκτερινή ανάβαση στη Γαλατσίδα (περιοχή Ριτσώνας) την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου που έχει πανσέληνο. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *