Εξόρμηση αρχαία Αθήνα 2015

Εξόρμηση Πάρνηθα, ανάβαση Ξηροβούνι 2015
03/04/2015
Εξόρμηση Κίσσαβος, ανάβαση Προφήτης Ηλίας 2015
22/04/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στην Αρχαία Αθήνα:

Μια ξεχωριστή εξόρμηση, διαφορετική από τις συνήθεις, πραγματοποιήθηκε από τον Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας την Κυριακή 29 Μαρτίου. Με συντονιστές την Μαρίνα Παπαγιαννάκη και τον Δημήτρη Ζορμπαλά και την συνεργασία τριών επαγγελματιών ξεναγών 90 μέλη του Συλλόγου περπάτησαν στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.
Η ξενάγηση ξεκίνησε από την Αρχαία Αγορά, όπου ετελούντo κοινωνικές, θρησκευτικές,εμπορικές και αθλητικές διοργανώσεις. Κατόπιν πήγαν στην Στοά του Αττάλου που στεγάζει το μουσείο της Αθηναϊκής Αγοράς. Στην συνέχεια επισκέφθηκαν τον σωζόμενο καλαίσθητο ναό του Ηφαίστου και περνώντας ανάμεσα στα ανασκαμμένα ευρήματα ανέβηκαν στον λόφο του Αρείου Πάγου, όπου γινόντουσαν οι συνεδριάσεις του αρχαιότερου παγκοσμίως δικαστηρίου. Ακολουθώντας την οδό των Παναθηναίων έφθασαν στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και ακούγοντας την λεπτομερή ξενάγηση θαύμασαν τα παγκοσμίως αναγνωρισμένα μνημεία. Κατεβαίνοντας πέρασαν από το καλά διατηρημένο θέατρο του Διονύσου και στο τέλος μετά από 4ωρη πορεία επισκέφθηκαν το υπέροχο νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι εξόρμηση στo Τρίκερι και Τησαίο όρος στις 17-19 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *