Εξόρμηση Κυπαρίσσι & Προκόπι 2015

Εξόρμηση Πρέσπες 2015
26/05/2015
Εξόρμηση ορεινή Αρκαδία 2015
08/06/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στo ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ και στο ΠΡΟΚΟΠΙ:

Δύο νέα μονοπάτια στην Εύβοια διέσχισαν οι ορειβάτες της Χαλκίδας τον Μάιο.

  • Την Κυριακή 10 Μαΐου ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δασικού συνεταιρισμού Κυπαρισίου για τα εγκαίνια του μονοπατιού που συνδέει το Κυπαρίσι με τις Άκρες, που είχαν αναδείξει – σηματοδοτήσει τα μέλη τους. Με συντονιστές τον Ταξιάρχη Κοκονό και Χαρούλα Τσίτση 50 μέλη του Συλλόγου, παιδιά από την περιβαλλοντολογική ομάδα του Γυμνασίου Κριεζών και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, μετά από σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, ξεκίνησαν το πρωί από την όμορφη πλατεία του χωριού. Στην συνέχεια ανέβηκαν στον “Ψιλό Βράχο” με την πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή και έφθασαν σε 2 ώρες στις Άκρες. Μετά από σύντομη στάση από διαφορετικό μονοπάτι επέστρεψαν στο Κυπαρίσι όπου οι φιλόξενοι κάτοικοι προσέφεραν σπιτικά εδέσματα, κρασί, σπιτική λεμονάδα και η μικρή γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς.
  • Την Κυριακή 24 Μαΐου ο Σύλλογος πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εξόρμηση –προσκύνημα στο Προκόπι. Με συντονιστές τον Γεώργιο Καρατζά ,Ταξιάρχη Κοκονό και Δημήτρη Ζορμπαλά 81 ορειβάτες ξεκίνησαν από τον Νέο Παγώντα, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και πραγματοποίησαν δυο διαφορετικές διαδρομές. Η πρώτη ομάδα από δασικό δρόμο μέσα από πευκόφυτο δάσος πέρασε από την Αγία Τρίτη τον Άγιο Ευστάθιο και σε 4 ώρες έφθασε στο Προκόπι. Η δεύτερη ομάδα μέσω δασικού δρόμου έφθασε στο φαράγγι του Γερορέματος με τα πανύψηλα σκιερά πλατάνια. Περπατώντας στην κοίτη του ρέματος πέρασε από τον Άγιο Συρίδωνα , τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Ευστάθιο και μετά από 5 ώρες έφθασε στο Προκόπι.

Παράλληλα με τις εξορμήσεις το Σαββάτο 9 Μαΐου ο Σύλλογος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων συμμετείχε με παιδιά από τις περιβαλλοντολογικές ομάδες του 5ου Γυμνασίου Χαλκίδας και του Γυμνασίου Κριεζών (συνολικά 50 άτομα) στο καθαρισμό της πασίγνωστης όμορφης παραλίας στη Χιλιαδού.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου θα γίνει το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου στην Ταναΐδα. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *