Εξόρμηση Παπάδες 2015

Εξόρμηση Τρίκερι, ανάβαση Τισαίο 2015
27/04/2015
Εξόρμηση Πρέσπες 2015
26/05/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στους ΠΑΠΑΔΕΣ:

Τους καταρράκτες της Βόρειας Εύβοιας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι ορειβάτες της Χαλκίδας το Σαββατοκύριακο 25-26 Απριλίου. Με συντονιστές την Χαρούλα Τσίτση και Βαγγέλη Αλεξίου 50 μέλη του Συλλόγου διέμειναν στο Δασικό χωριό στους Παπάδες.
Το απόγευμα του Σαββάτου η ορειβατική ομάδα ξεκίνησε από τις Αγδίνες και διασχίζοντας το φαράγγι του Ξηριά έφθασε στην “Κρέμαση” (όπως ονομάζουν οι ντόπιοι τον καταρράκτη του Ξηριά). Η πεζοπορική ομάδα περπάτησε 2 ώρες στα δασικά μονοπάτια που έχουν δημιουργηθεί πλησίον του Δασικού χωριού.
Την Κυριακή οι ορειβάτες αποδεχόμενοι την πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παπάδων συμμετείχαν με 200 επιπλέον πεζοπόρους στο τρίτο πέρασμα στα Λυκοσάνιδα, ένα καταπράσινο φαράγγι με πολλούς καταρράκτες και σπάνια βλάστηση. Η πορεία ξεκίνησε από την τοποθεσία Κρύα Βρύση, αφού προηγουμένως είχαν δοθεί στους συμμετέχοντες αναμνηστικά μπλουζάκια και τρίπτυχο με περιηγητικό χάρτη της διαδρομής, πληροφορίες για την περιοχή, τις παραδόσεις-έθιμα του χωριού και τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου. Το μονοπάτι είχε καθαριστεί-σηματοδοτηθεί από τους εθελοντές του χωριού που πρόσφεραν και την βοήθεια τους σε μερικά δύσκολα σημεία της διαδρομής. Μετά πορεία 4 ωρών κατέληξαν στο ξωκλήσι των Αγ. Αποστόλων (πλησίον του Δασικού χωριού), όπου είχε προετοιμασθεί γεύμα με πίτες , ορειβατική φασολάδα, κρασί και ακολούθησαν χοροί με ζωντανή μουσική.

Οι επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου είναι :

    • Καθαρισμός της παραλίας στα Πολιτικά σε συνεργασία με το Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων το Σαββάτο 9 Μαΐου
    • Πεζοπορία στο μονοπάτι του Κυπαρισίου που ανέδειξαν τα μέλη του Δασικού Συνεταιρισμού της περιοχής την Κυριακή 10 Μαΐου. 

Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *