Εξόρμηση Πρέσπες 2015

Εξόρμηση Παπάδες 2015
18/05/2015
Εξόρμηση Κυπαρίσσι & Προκόπι 2015
26/05/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στις ΠΡΕΣΠΕΣ:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας πραγματοποίησε το τριήμερο 1-3 Μαΐου εξόρμηση στις Πρέσπες, όπου τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις μοναδικές ομορφιές της περιοχής. Με συντονιστές τους Βαγγέλη Αλεξίου, Ηλία Σαλάτα και Βάσω Χατζηησαία 52 ορειβάτες έφθασαν το πρωί της πρωτομαγιάς (μετά από ολονύκτιο ταξίδι) στο χιονοδρομικό κέντρο του Πισοδερίου.
Η ορειβατική ομάδα με την υποστήριξη των ορειβατών της Φλώρινας ξεκίνησε τη διάσχιση του όρους Βαρνούντα. Μετά από οχτάωρη πορεία στο χιονισμένο δάσος με τις οξιές και τη μοναδική θέα από την κορυφογραμμή κατέληξε στο γραφικό χωριό Άγιος Γερμανός. Η πεζοπορική ομάδα περπάτησε στο παραλίμνιο μονοπάτι της μικρής Πρέσπας και ήρθε σε επαφή με την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν στον Άγιο Γερμανό όπου γιόρτασαν παρέα την Πρωτομαγιά.
Τη δεύτερη ημέρα και οι δύο ομάδες με την πολύτιμη βοήθεια του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, περιηγήθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, ενημερώθηκαν στο Κέντρο Ενημέρωσης Πύλης. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν διαδρομές στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου, στο δάσος υπερ-αιωνόβιων κέδρων και στο λόφο της Κρίνας. Το απόγευμα κατέληξαν στο παραλίμνιο χωριό Ψαράδες, όπου γνωρίσαν την τοπική κουζίνα, έκαναν βαρκάδα στη μεγάλη Πρέσπα και επισκέφθηκαν τα περίφημα ασκηταριά.
Την Κυριακή 3 Μαΐου η ορειβατική ομάδα ξεκίνησε από το χωριό Δροσοπηγή και μετά από μια τετράωρη πορεία έφτασε στο πανέμορφο Νυμφαίο, όπου συνάντησε την υπόλοιπη ομάδα και όλοι μαζί περπάτησαν στα καλντερίμια του οικισμού και επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Αρκτούρου.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου ειναι η ετήσια πεζοπορία από τον Παγώντα στο Προκόπι με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *