Εξόρμηση Κύθηρα, ανάβαση Άγιος Γεώργιος 2015

Εξόρμηση ορεινή Αρκαδία 2015
08/06/2015
Εξόρμηση Ταναΐδα 2015
22/06/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στα ΚΥΘΗΡΑ:

Στα Κύθηρα (το νησί πού γεννήθηκε κατά την μυθολογία η Αφροδίτη) ταξίδεψε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και παρά τις προβλέψεις του δημοφιλούς τραγουδιού “τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε, το χάσαμε το πλοίο της γραμμής” και το πλοίο πρόλαβαν και το μεγαλύτερο μέρος του νησιού είδαν.

Με συντονιστές την Βάσω Χατζηησαΐα, Δήμητρα Τσιριμώκου και Παν. Κούκη 100 μέλη του Συλλόγου μετά από ολονύκτιο ταξίδι έφθασαν το πρωί του Σαββάτου 30 Μαΐου στην Νεάπολη Λακωνίας επιβιβάστηκαν στο πλοίο και μετά από 1.5 ώρα αποβιβάστηκαν στο Διακόφτι το νέο λιμάνι των Κυθήρων. Η πρώτη πορεία ξεκίνησε λίγο μετά το λιμάνι :

  • Η πεζοπορική ομάδα από χωματόδρομο κατέβηκε σε 1,5 ώρα στον Αβλέμονα το μικρό γραφικό ψαροχώρι.
  • Η ορειβατική ομάδα ανέβηκε στον Αγιο Γεώργιο του βουνού με την πανοραμική θέα, στην πλησίον κορυφή όπου η αρχαιολογική σκαπάνη αποκάλυψε το πρώτο Μινωικό ιερό κορυφής και κατέβηκε μετά από 2,5 ώρες στον Αβλέμονα.

Στη συνέχεια με τα λεωφορεία πήγαν στο Καψάλι και στο Λιβάδι όπου διανυκτέρευσαν.

Την Κυριακή η ορειβατική ομάδα ξεκίνησε με το μονοπάτι που οδηγεί από τον Ποταμό (το μεγαλύτερο χωριό του νησιού) στην Βυζαντινή καστροπολιτεία της Παλαιόχωρας, πρωτεύουσα του νησιού πριν καταστραφεί από τον πειρατή Μπαρμαρόσα το 1537 και ήταν κτισμένη στην κορυφή απόκρημνων και αθέατων γκρεμών. Μετά από 3ωρη πορεία επέστρεψε στον Ποταμό και με την υπόλοιπη ομάδα κατευθύνθηκαν στον οικισμό του Μυλοπόταμου. Περπάτησαν στο καταπράσινο φαράγγι με τους 18 διαδοχικούς νερόμυλους (ένας έχει αναστυλωθεί και είναι λειτουργικός), τους μικρούς καταρράκτες και κατέληξαν μετά από 2ωρο στον εντυπωσιακό μεγάλο καταρράκτη “την Νεράιδα” στα κρύα νερά του οποίου τόλμησαν δύο ορειβάτισσες και κολύμπησαν. Το βραδινό γλέντι σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Λιβάδι ξεκίνησε με τους τοπικούς χορούς των Κυθήρων, συνεχίστηκε με χορούς από την Εύβοια και ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Το πρωινό της Δευτέρας ανέβηκαν στο κάστρο της χώρας και στη συνέχεια με το λεωφορείο έφθασαν στο τουριστικό θέρετρο την Αγία Πελαγία (παλαιό λιμάνι στο βόρειο άκρο του νησιού), όπου έμειναν μέχρι το απόγευμα που επιβιβάστηκαν στο πλοίο της επιστροφής στο Διακόφτι.

Ήταν ένα γεμάτο τριήμερο που παρά την κούραση άφησε ευχάριστες αναμνήσεις στους συμμετέχοντες.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι ανάβαση στον Πυξαριά την Κυριακή 28 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *