Διάσχιση φαράγγι Ασωπού 2015

Διάσχιση φαράγγι Δημοσάρη & ανάβαση Όχης 2015
08/09/2015
Ανάβαση Αμικοτρώνι & Μεγάλη Τούρλα 2015
09/10/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στον ΑΣΩΠΟ:

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας συμμετείχε στη διάσχιση του φαραγγιού του Ασωπού που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου.
Με συντονιστές την Μαρδίτσα Σιβίλια και τον Μηνά Πατσουράκη 14 ορειβάτες το Σάββατο πραγματοποίησαν 5ωρη πορεία στο Καλλίδρομο. Ξεκίνησαν από το Ελευθεροχώρι πέρασαν από την λίμνη του Καλλίδρομου και κατέληξαν στον χωριό Σκαμνός που είχαν ήδη στήσει τις σκηνές τους για διανυκτέρευση. Ακολούθησε δείπνο και μικρό γλέντι που προσέφεραν οι διοργανωτές Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας και ο τοπικός εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκαμνιωτών. Την Κυριακή μετά το προσφερθέν πρωινό ξεκίνησαν από το χωριό στις 9 με 200 επιπλέον ορειβάτες από την υπόλοιπη Ελλάδα ηλικίας 7 έως 70 ετών. Μετά από πεζοπορία 1 ώρας έφθασαν στην γέφυρα της Παπαδιάς, όπου μπήκαν στο φαράγγι με τις κατακόρυφες απότομες πλαγιές και το πλάτος δεν ξεπερνούσε τα 2 μέτρα σε πολλά σημεία. Στα δύσκολα περάσματα είχαν μεριμνήσει οι διοργανωτές με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα , αλλά και με την εθελοντική βοήθεια για την ασφαλή διέλευση των συμμετεχόντων. Μετά από 6ωρη συνολικά πορεία τερμάτισαν στην παλαιά Εθνική οδό πλησίον του οικισμού Ηράκλεια.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι ανάβαση στο Μαυροβούνι (Κονίστρες) την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *