Διάσχιση φαράγγι Δημοσάρη & ανάβαση Όχης 2015

Εξόρμηση Ρουμανία, ανάβαση Μπάμπελε 2015
04/08/2015
Διάσχιση φαράγγι Ασωπού 2015
25/09/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση Αυγουστιάτικες εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας:

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας τον Αύγουστο:

Το Σάββατο 1 Αυγούστου 35 ορειβάτες με συντονιστές τον Ταξιάρχη Κοκονό και Αικατερίνη Κούκη από τους Μύλους ανέβηκαν στο καλά διατηρημένο κάστρο της Καρύστου και στη συνέχεια μετά από 3ωρη πορεία έφθασαν το μεσημέρι στο καταφύγιο της Όχης (υψόμ. 1020 μ.). Το απόγευμα ανέβηκαν στην κορυφή (υψόμ. 1398 μ.) με τα περίφημα δρακόσπιτα να ξεπροβάλλουν ονειρικά μέσα από την πυκνή ομίχλη που τα κάλυπτε.
Το πρωϊνό της Κυριακής ξεκίνησαν μέσα σε πυκνή ομίχλη και δυνατό αέρα από το καταφύγιο και μετά από 2ωρη πορεία έφθασαν στην είσοδο του φαραγγιού Δημοσάρη (υψόμ. 930μ). Με την ομίχλη να διαλύεται κατεβαίνοντας, η 5ωρη πορεία στο μονοπάτι κάτω από τα καταπράσινα πλατάνια ακούγοντας το κελάρυσμα του νερού ήταν το ομορφότερο τμήμα της πορείας. Μερικοί θαρραλέοι δοκίμασαν την βουτιά στις μικρές βάθρες με τα παγωμένα αλλά κρυστάλλινα νερά.

Την Κυριακή 23 Αυγούστου 60 μέλη του Συλλόγου με συντονιστές την Βάσω Χατζηησαῒακαι και τον Φαίδωνα Καραμπατσώλη ξεκίνησαν 8ήμερη εξόρμηση στην Σαμοθράκη.Η γνωριμία με τα αξιοθέατα ξεκίνησε από την ” Γριά Βάθρα ” και το ρέμα του Χριστού με τις βάθρες του. Την επόμενη ημέρα η ορειβατική ομάδα ανέβηκε στην κορυφή του Σάος ” Φεγγάρι ” ,το τέλος του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6 και ολοκλήρωσε την επίπονη πορεία μετά από 11,5 ώρες. Η τρίτη ημέρα αφιερώθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης, όπου γινόντουσαν τα Καβείρια μυστήρια και είχαν κατά την αρχαιότητα μεγάλη δημοτικότητα. Τις υπόλοιπες ημέρες περπάτησαν στο φημισμένο φαράγγι του “Φονιά” μέχρι την πέμπτη βάθρα με τον εντυπωσιακό καταρράκτη “Κλείδωση”, και στο φαράγγι του Ξηροπόταμου, που οι δεκάδες καταρράκτες με τις μικρές λίμνες διέψευδαν το όνομά του. Στην επιστροφή από την Σαμοθράκη σταμάτησαν στον Νέστο και μια ομάδα επέλεξε με καγιάκ κωπηλατώντας 23 χιλιόμετρα να θαυμάσει τις ομορφιές του ποταμού, ενώ οι υπόλοιποι περπάτησαν στο παραποτάμιο μονοπάτι από το Κρωμνικό έως τους Τοξότες.

Το Σαββάτο 29 Αυγούστου που είχε πανσέληνο 20 μέλη του Συλλόγου με συντονιστές τον Ταξιάρχη Κοκονό και Θανάση Μαροσούλη ανέβηκαν από το καταφύγιο στην κορυφή της Δίρφυς, μια δύσκολη διαδρομή λόγω του ισχυρού ανέμου, που σε πολλές περιπτώσεις παρέσυρε τους ορειβάτες αλλά κατάφεραν όλοι να επιστρέψουν χωρίς ατυχήματα.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι διάσχιση του φαραγγιού του Ασωπού το Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *