Εξόρμηση Χελμός, διάσχιση φαράγγι Βουραϊκού 2015

Ανάβαση Κόκκα 2015
24/11/2015
Εξόρμηση Πολιτικά, μονοπάτι Ηρώς 2015
01/12/2015

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στον ΧΕΛΜΟ & ΒΟΥΡΑΪΚΟ:

Εξόρμηση στο Χελμό και διάσχιση του φαραγγιού του Βουραϊκού ποταμού πραγματοποίησε ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου.
Με συντονιστές τον Φαίδωνα Καραμπατσώλη και τον Μηνά Πατσουράκη 54 ορειβάτες έφθασαν την Παρασκευή στην Κλειτορία όπου διανυκτέρευσαν στο αξιόλογο περιβαντολογικό κέντρο (το πρώτο κέντρο που λειτούργησε στη Ελλάδα πριν 22 χρόνια).
Το Σαββάτο η Ορειβατική ομάδα ξεκίνησε από τον οικισμό Κάτω Λουσοί (υψόμ. 1070 μ.) και έφθασε στο ορειβατικό καταφύγιο του Χελμού (υψόμ. 2086 μ.). Η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε εμπόδισε την πορεία προς την κορυφή και η ομάδα κατέβηκε μετά από 5ωρη συνολικά πορεία στο χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού (υψόμ. 1655 μ.). Συγχρόνως η πεζοπορική ομάδα πραγματοποίησε διάσχιση από το χωριό Αγ. Νικόλαος στο χωριό Άρμπουνας και στη συνέχεια έφθασε μετά από 3 ώρες στο Πλανητέρο με τις πλούσιες πηγές του Αροάνιου ποταμού.
Την Κυριακή επισκέφθηκαν την ανακαινισμένη μονή του Μεγάλου Σπηλαίου (υψόμ. 930 μ.) και μετά κατέβηκαν στο σιδηροδρομικό σταθμό του οδοντωτού στην κάτω Ζαχλωρού (υψόμ. 640 μ.), από όπου άρχισαν την διάσχιση του φαραγγιού του Βουραϊκού ποταμού δίπλα στις γραμμές του τραίνου. Μετά από πορεία 3,5 ωρών έφθασαν στο Διακοφτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *