Εξόρμηση Μονεμβασιά 2015

Xιονοδρομία
04/12/2015
Εξόρμηση βόρεια Άγραφα 2015
04/01/2016

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στη ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ:

Το κάστρο και την ευρύτερη περιοχή της Μονεμβασιάς ” πολιόρκησαν ” 97 ορειβάτες της Χαλκίδας το Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου. Με συντονιστές τους Φαίδωνα Καραμπατσώλη, Βάσω Χατζηησαϊα και Δημήτρη Ζορμπαλά μετά την τακτοποίηση σε ξενοδοχεία της περιοχής, ξεκίνησαν το μεσημέρι του Σαββάτου από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Αγίας Παρασκευής και από το σηματοδοτημένο με ήπιες κλίσεις μονοπάτι ανέβηκαν έως τα ερείπια της Μονής της Παναγίας σε υψόμετρο 350 μ. (γνωστής ως Μονής Γρηγόρη, από τον Μονεμβασιώτη Γρηγόρη Γραικό που την ανακατασκεύασε το 16ο αιώνα). Στη συνέχεια πέρασαν από το βουνό Σαμαράκι, από όπου θαύμασαν τη θέα της πόλης και του βράχου της Μονεμβασιάς. Κατεβαίνοντας μετά από 3 ώρες έφτασαν στη γέφυρα που ενώνει την νέα πόλη με το κάστρο, πήραν το μονοπάτι στη βορεινή πλευρά του βράχου της Μονεμβασιάς και κατέληξαν στην παλαιά πόλη με ανακαινισμένα τα περισσότερα κτίρια ( ένα από αυτά το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου).
Την Κυριακή η πορεία ξεκίνησε από παραθαλάσσιο οικισμό του Αγίου Φωκά περπάτησαν στην αρχή σε μονοπάτι δίπλα στη θάλασσα θαυμάζοντας τα νερά του Μυρτώου και μετά από 4 ώρες ανέβηκαν και ξεναγήθηκαν στο εντυπωσιακό σπήλαιο της Άνω Καστανιάς με τον πλούσιο διάκοσμο σε υψόμετρο 300 μ.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στις 10 Ιανουαρίου στο καταφύγιο της Δίρφυς. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *