Εξόρμηση βόρεια Άγραφα 2015

Εξόρμηση Μονεμβασιά 2015
15/12/2015
Κοπή Πίτας, εξόρμηση Δίρφυς & δυτικό Παρνασσό 2016
03/02/2016

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στα ΒΟΡΕΙΑ ΑΓΡΑΦΑ:

Οδοιπορικό στα Βόρεια Άγραφα πραγματοποίησαν 85 ορειβάτες της Χαλκίδας με συντονιστές τον Ταξιάρχη Κοκονό και την Μαρίνα Παπαγιαννάκη το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου.
Το Σαββάτο η ορειβατική ομάδα ξεκίνησε από το ξωκκλήσι του Αγ. Νικολάου (υψόμ. 1500 μ.) με θερμοκρασία κοντά στο μηδέν, που δημιουργούσε ένα φανταστικό τοπίο. Τα κρυσταλλάκια του πάγου στα γυμνά κλαριά των δέντρων φάνταζαν σαν να ήταν στολίδια από τα πανάκριβα κρύσταλλα Σβαρόφσκι και το παγωμένο χιόνι στα πεσμένα φύλλα έτριζε καθώς περνούσαν οι ορειβάτες. Παρά τη δυσκολία από τον πάγο στη “στράτα της Αργιθέας” που ένωνε τα χωριά της Αργιθέας με την Καρδίτσα, πέρασαν από την Καζάρμα, το τοξωτό γεφύρι “Καμάρα” στο ρέμα της Κορομηλιάς, κατέβηκαν το όμορφο φαράγγι του Ανθοχωρίου και μετά από 6ωρη πορεία έφθασαν το σούρουπο στο Ανθοχώρι (υψόμ. 700 μ.). Στη συνέχεια με το λεωφορείο πήγαν στη λίμνη Πλαστήρα, όπου διανυκτέρευσαν. Παράλληλα η πεζοπορική ομάδα πραγματοποίησε πορεία 2,5 ωρών από τον ποταμό Πάμισο μέχρι το Πευκόφυτο και με το λεωφορείο στη λίμνη Πλαστήρα. .
Την Κυριακή η ορειβατική ομάδα από την λίμνη Πλαστήρα (υψόμ. 750 μ.) ανέβηκε μέσα από όμορφο ελατόδασος στον Προφήτη Ηλία (υψόμ. 1560 μ.) και η πεζοπορική ομάδα περπάτησε παραλίμνια και στη συνέχεια επισκέφθηκε το περιβαντολογικό κέντρο της περιοχής.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 10 Ιανουαρίου στο καταφύγιο της Δίρφυς. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *