Κοπή Πίτας, εξόρμηση Δίρφυς & δυτικό Παρνασσό 2016

Εξόρμηση βόρεια Άγραφα 2015
04/01/2016
Εξόρμηση Παρνασσός, Καμένα Βούρλα, Αύλιδα 2016
01/03/2016

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση Εκδηλώσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας τον Ιανουάριο 2016:

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ορειβατικού τον πρώτο μήνα του 2016:
Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου στο καταφύγιο του στη Δίρφη. Παρά το ψιλόβροχο το καταφύγιο γέμισε ασφυκτικά από μέλη και φίλους του Ορειβατικού. Μετά από τον χαιρετισμό και σύντομο απολογισμό του 2015, ο Πρόεδρος έκοψε την πίτα και ακολούθησε γεύμα (που είχαν ετοιμάσει εθελοντές του Συλλόγου) με ορειβατική φασολάδα, σαλάτα, άφθονο κρασί και η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς.

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 18 ορειβάτες με συντονιστές τον Ταξ. Κοκονό και Αθαν. Μαροσούλη ” κολύμπησαν ” περπατώντας στα χιόνια. Η πορεία ξεκίνησε από την Στενή και μετά το γήπεδο μπήκαν στο μονοπάτι Σ 3. Μέσα σε κατάλευκο τοπίο και τα κλαριά των δέντρων να γέρνουν από το χιόνι, άνοιγαν με σχετική δυσκολία μονοπάτι στο απάτητο χιόνι. Ήταν μια πρωτόγνωρη ευχάριστη εμπειρία για πολλούς από τους συμμετέχοντες. Μετά από 5ωρη πορεία επέστρεψαν στη Στενή.

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 27 μέλη του Συλλόγου και την συμμετοχή 26 μελών από τους “Προβομάστορες” (ορειβάτες από την περιοχή των Καμένων Βούρλων) με συντονιστές τον Εμπεδοκλή Κανατούλα και Δημήτρη Ζορμαλά περπάτησαν τμήμα του διεθνούς μονοπατιού Ε 4 στον Παρνασσό, που έχει περπατήσει και περιγράψει ο Παυσανίας. Η πορεία ξεκίνησε από τα Καλύβια Παρνασσού (υψόμ. 1100 μ.) και περνώντας το ανηφορικό μονοπάτι έφθασαν στο “Κωρύκειο Άντρο” (υψόμ. 1360 μ.), σπηλιά στην ανατολική πλαγιά του Δυτικού Παρνασσού γεμάτη σταλακτίτες, που οι αρχαίοι είχαν αφιερώσει στις Κωρύκειες νύμφες και στον Πάνα. Στη συνέχεια κατηφόρισαν και διασχίζοντας το ελατόδασος έφθασαν στο βουνό πάνω από τους Δελφούς με καταπληκτική θέα στον τεράστιο αρχαιολογικό χώρο, τον απέραντο ελαιόκαμπο, τον λαμπηρίζοντα Κορινθιακό και τα κατάλευκα ψηλά βουνά της Πελοποννήσου. Λόγω της περασμένης ώρας δεν πρόλαβαν την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και το άφησαν σαν εκκρεμότητα για επόμενη εξόρμηση στην περιοχή.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η Γενική Συνέλευση με εκλογές του Συλλόγου την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ” Τ Αλωνάκι”. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *