Εξόρμηση Παρνασσός, Καμένα Βούρλα, Αύλιδα 2016

Κοπή Πίτας, εξόρμηση Δίρφυς & δυτικό Παρνασσό 2016
03/02/2016
Εξόρμηση Κόνιτσα, διάσχιση φαράγγι Αωού 2016
21/06/2016

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση Εκδηλώσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας τον Φεβρουάριο 2016:

Με επιτυχία συνεχίστηκαν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Ορειβατικού τον μήνα Φεβρουάριο για το 2016:

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε πορεία στην περιοχή Φτερόλακα του Παρνασσου με συντονιστή τον Ηλία Σαλάτα. Η ορειβατική ομάδα περπάτησε διαδρομή έξι ωρών μέσα στο εθνικό μονοπάτι Ε22.

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν δυο πορείες Α’ και Β’ όμαδας στην περιοχή της Κνημίδας  μονοπάτι Σπηλαίων (Καμένα Βούρλα) με συντονιστές τους Εμπ.Κανατούλα- Δ.Ζορμπαλά και την συμμετοχή μελών από τους “Προβομάστορες” (ορειβάτες από την περιοχή των Καμένων Βούρλων)

Στις 14 Φεβρουαρίου 2016 ο ΕΟΣ Χαλκίδας πραγματοποίησε εξόρμηση στην κοντινή Αυλίδα. Συμμετείχαν σαράντα 41 μέλη του Συλλόγου. Σε πέντε 5 ώρες πραγματοποιήθηκε η διάσχιση του όρους Γαλατσίδεζας προς το Μεγάλο βουνό (ακρόπολη της Αυλίδας). Η διαδρομή έγινε παράλληλα με το προϊστορικό Τείχος (τείχος δρόμος) και πάνω σε αυτό. Η θέα ήταν καταπληκτική προς την Κεντρική και Βόρεια Εύβοια από την μία πλευρά και προς την Βοιωτική γη από την άλλη. Η εξόρμηση είχε και πολιτιστικό – αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Έγινε αναφορά στους προϊστορικούς οικισμούς Βοιωτίας, εντοπίστηκαν οι θέσεις τους από ψηλά. Το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο από τον ΕΟΣ Χαλκίδας όπως και άλλα μονοπάτια στην περιοχή. Αρχηγοί της εξόρμησης ήταν ο Ηλίας Καραμπάς και Νικόλαος Ρούσσος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *