Εξόρμηση Σκύρος, ανάβαση Κόχυλας 2017

1η Ποδηλατοβόλτα Χαλκίδας 2017
02/03/2017
Χιονοδρομική εξόρμηση, Παρνασσός 2017
07/03/2017

Σκύρος 24-27 Φεβρουαρίου 2017

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με το βραδινό πλοίο, ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας με 52 μέλη του, επισκέφτηκε το νησί της Σκύρου με σκοπό να περπατήσει στα βασικότερα μονοπάτια του νησιού αλλά και να απολαύσει το περίφημο Σκυριανό καρναβάλι.

Το Σάββατο, η ορειβατική ομάδα, ξεκινώντας από τον Άγιο Μόδεστο ανέβηκε στον Κόχυλα – την ψηλότερη κορυφή του νησιού στα 788μ. και ύστερα από συνολική πορεία 7 ωρών έφτασε στην Καλαμίτσα. Παράλληλα η πεζοπορική ομάδα περπάτησε από το Αχίλλι μέχρι τον Άγιο Αρτέμιο και επέστρεψε στο Αχίλλι μετά από πορεία 2,5 ωρών.

Την Κυριακή, ξεκινώντας από τη χώρα και πεζοπορώντας μέσα σε δάσος στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, η κοινή ομάδα έφτασε στην Παναγία Λυμπιανή και από εκεί ύστερα από κυκλική πορεία 5 ωρών, η ομάδα έφτασε πίσω στη χώρα, όπου τα καρναβαλικά δρώμενα μόλις ξεκινούσαν.

Τη Δευτέρα, σειρά είχε το νότιο μέρος του νησιού και συγκεκριμένα ο φάρος στο ακρωτήριο Λιθάρι. Ξεκινώντας από βατό χωματόδρομο, η ομάδα έφτασε σύντομα στον όρμο Ρένες, απ’ όπου ξεκινούσε το μονοπάτι που οδηγούσε στο φάρο. Το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής κρίθηκε επικίνδυνο και μόνο μια πολύ μικρή ομάδα το προσέγγισε, ενώ οι υπόλοιποι θαύμαζαν το φάρο από ψηλά μαζί με τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Στο γυρισμό, οι πιο θαρραλέοι έριξαν μια σύντομη βουτιά στα παγωμένα νερά του όρμου Ρένες και ύστερα από συνολική πορεία 6 ωρών όλοι μαζί επέστρεψαν στο λεωφορείο.

Ήταν μια πολύ όμορφη εξόρμηση με 4 συνολικά προσεκτικά επιλεγμένες πορείες που σε συνδυασμό με τη γραφική χώρα και το πρωτότυπο καρναβάλι πρόσφερε σε όλους δυνατές και ευχάριστες συγκινήσεις.

Αλιβέρι, 1 Μαρτίου 2017

Φαίδων Καραμπατσόλης

 

Φωτογραφίες: Φαίδων Καραμπατσόλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *