Εξόρμηση Άνδρος 2017

Δενδροφύτευση Δίρφυς 2017
16/04/2017
Εξόρμηση Μετέωρα 2017
24/04/2017
Πάσχα στην Άνδρο, 14-17 Απριλίου 2017
Αυτό το Πάσχα 49 μέλη του Συλλόγου μας επισκέφθηκαν την Άνδρο, αυτό το ξεχωριστό νησί των Κυκλάδων με τα άφθονα υδατικά αποθέματα, το έντονο ανάγλυφο και το εξαιρετικά ποικίλο τοπίο. Πεζοπορήσαμε στα καλοδιατηρημένα μονοπάτια και συναντήσαμε μικρά δάση, εύφορες κοιλάδες, νερόμυλους, τοξωτά γεφύρια, πύργους, παραλίες, ρεματιές συνεχούς ροής, καταρράκτες και πηγές σε κάθε πλαγιά.
Τη Μ.Παρασκευή πεζοπορήσαμε σε τμήμα της λεγόμενης “φαρδιάς στράτας”, από τη Χώρα της Άνδρου ως το χωριό Μένητες και επιστρέψαμε στη Χώρα από το ίδιο μονοπάτι.
Το Μ. Σάββατο, κατευθυνθήκαμε προς τον Όρμο του Κορθίου, αφού διασχίσαμε το Συνέτι, τα Διποτάματα και την Κοχύλου. Ανεβήκαμε στο Επάνω Κάστρο και απολαύσαμε το μπάνιο μας στην εξωτική παραλία της Γριάς το Πήδημα.
Την Κυριακή του Πάσχα η πεζοπορική ομάδα πραγματοποίησε μια κυκλική διαδρομή από τη Χώρα με κατεύθυνση τα Αποίκια και τις Στενιές. Επισκεφθήκαμε τους καταρράκτες της Πυθάρας, την Πηγή Σάριζα, τον Πύργο Μπίστη και τη Φάμπρικα του Εμπειρίκου. Μετά από ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα Γιάλια, ολοκληρώσαμε την κυκλική μας διαδρομή επιστρέφοντας στη Χώρα.
Τη Δευτέρα η πεζοπορία μας ξεκίνησε από την παραλία του Αγίου Πέτρου. Κατευθυνθήκαμε προς τον Πύργο του Αγίου Πέτρου, διασχίσαμε τον Άνω Άγιο Πέτρο και περνώντας μέσα από ευωδιαστά λιβάδια άγριας λεβάντας, η κατάβαση μας οδήγησε στο λιμάνι του Γαυρίου.
Κείμενο: Αποστόλου Μαρία
Συντονίστριες: Αποστόλου Μ., Σπανού Ν.
Φωτογραφίες: Μπαλτάς Α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *