Εξόρμηση Μετέωρα 2017

Εξόρμηση Άνδρος 2017
17/04/2017
Διάσχιση φαράγγι Βίκου, ανάβαση Γκαμήλα 2017
03/05/2017

Μετέωρα και Καστράκι, 22 & 23 Απριλίου. Αναρριχητική, πεζοπορική και παιδική ομάδα. 

Η εξόρμηση του ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ στα Μετέωρα – Καστράκι, με συντονιστές τους Ανέστη Ζούση και Δήμητρα Νικολάου, που έγινε στις 22 και 23 Απριλίου 2017 αποτελείτο από 3 ομάδες: την αναρριχητική, την πεζοπορική (ορειβατική ) και την παιδική. Την πρώτη μέρα η αναρριχητική ομάδα αναρριχήθηκε στον βραχώδη όγκο της Ντούπιανης και αποτύπωσε από την κορυφή της στο ύψος των 95μ μοναδικές εικόνες που αποτελούν το σύνολο των Μετεώρων. Η 2η πεζοπορική ομάδα έκανε τον γύρω των Μετεώρων και απόλαυσε την μαγευτική ομορφιά και το δέος των επιβλητικών βράχων και μονών. 
Παράλληλα, στην εξόρμηση πραγματοποιήθηκε η πρώτη φετινή συνάντηση του παιδικού τμήματος. Οι μικροί πεζοπόροι περπάτησαν από τη μονή του Μεγάλου Μετεώρου μέχρι το Καστράκι. Την επόμενη μέρα παρακολούθησαν τους αναρριχητές που ανέβηκαν φορτωμένοι με μαντήλια στη σκήτη του Αγ. Γεωργίου του μαντηλά, τα οποία τοποθέτησαν επιμελώς για να τα κατεβάσουν την επόμενη χρονιά σύμφωνα με το έθιμο. Τα περυσινά μαντήλια οι αναρριχητές τα μοίρασαν στους μικρούς μας φίλους αλλά και σε όλους όσους παραβρέθηκαν στη βάση του μεγάλου βράχου. Στη συνέχεια όλοι μαζί περπατήσαμε μέχρι το Αδράχτι, έναν εντυπωσιακό κάθετο βράχο, όπου εκτός από φωτογραφίες οι μικροί πεζοπόροι δοκίμασαν και τις αναρριχητικές τους ικανότητες με τη βοήθεια ενηλίκων. Θα ακολουθήσουν κι άλλες παιδικές πεζοπορίες, οι οποίες θα ανακοινωθούν έγκαιρα στη σελίδα του συλλόγου στο Facebook αλλά και στην ιστοσελίδα μας.
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην εξόρμηση, για την άψογη συνεργασία τους και ευχόμαστε πρώτα ο Θεός να παραβρεθούμε και πάλι στον Άγιο Γεώργιο τον Μαντηλά και να συμμετάσχουμε στο έθιμο με τα μαντήλια.
Κείμενο: Αν. Ζούσης, Δ. Νικολάου, Φ. Καραμπατσόλης
Φωτογραφίες: Φ. Καραμπατσόλης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *