Διάσχιση φαράγγι Άγιου Δημήτριου 2017

Εξόρμηση Αχέροντας 2017
24/07/2017
Πανσέληνος Δίρφυς 2017
07/08/2017

Άγιος Δημήτριος – Αρχάμπολη – Καταρράκτης Πλατανιστού

Ένα χορταστικό διήμερο με έντονη την παρουσία του υγρού στοιχείου έζησαν 37 μέλη του Συλλόγου μας το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουλίου στη νότια Εύβοια.

Το απόγευμα του Σαββάτου με αφετηρία τον Άγιο Δημήτριο, αφού γέμισαν τα παγούρια τους με νερό από την αστείρευτη κρήνη στο πλάι του δρόμου, οι ορειβάτες ξεκίνησαν τη διάσχιση του ομώνυμου φαραγγιού. Στη διαδρομή συνάντησαν πετρόχτιστα παρατημένα αλώνια, μαντριά και πλούσια βλάστηση που σε κάποιες περιπτώσεις έφραζε το μονοπάτι. Ύστερα από 3ωρη αλλά ευχάριστη κατάβαση έφτασαν στην παραλία του Αγίου Δημητρίου (Σχοινοδαύλεια), όπου απόλαυσαν ένα δροσερό μπάνιο στα νερά του Αιγαίου. Η διανυκτέρευση πραγματοποιήθηκε με σκηνές στην παραλία.

Την επόμενη μέρα απόλαυσαν την ανατολή του ηλίου μαζί με το πλούσιο πρωινό που ο καθένας είχε μεριμνήσει γι’ αυτό. Στη συνέχεια, με το μισθωμένο λεωφορείο και ύστερα από σύντομες στάσεις, στη βρύση του Αγίου Δημητρίου για ανεφοδιασμό και την Κάρυστο, μετέβησαν στο χωριό Θύμι από όπου ξεκινάει το μονοπάτι για τηδυσπρόσιτη και απομακρυσμένη παραλία της Αρχάμπολης. Ύστερα από μία ώρα πεζοπορίας, η γραφική παραλία εμφανίστηκε μπροστά τους αναγκάζοντας τους περισσότερους να εκφράσουν το θαυμασμό τους για το θέαμα που αντίκρισαν, βλέποντάς την για πρώτη φορά. Στην παραλία εκτός από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου βρίσκονται και χαλάσματα από αρχαία πόλη, η οποία έδωσε το όνομα στην παραλία αλλά και στο φαράγγι που εκβάλει εκεί.

Αφήνοντας την Αρχάμπολη και τις πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες, σειρά είχε ο καταρράκτης στο ρέμα του Πλατανιστού, που έδωσε την ευκαιρία για ένα δροσερό μπάνιο στα παγωμένα νερά του. Η εξόρμηση έκλεισε με γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα στο χωριό Παραδείσι, κάτι που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε επίσκεψη του Συλλόγου στην περιοχή της νότιας Εύβοιας.

Αλιβέρι, 31 Ιουλίου 2017

Φαίδων Καραμπατσόλης

 

Συντονιστές: Φ. Καραμπατσόλης, Στ. Κοκκίνης

Φωτογραφίες: Φ. Καραμπατσόλης

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *