Εξόρμηση Βάλια Κάλντα, ανάβαση Φλέγγα 2018

Διάσχιση φαράγγι Δημοσάρη, ανάβαση Όχης 2018
22/05/2018
Ενημέρωση από το Δ.Σ.
03/07/2018

Ο σύλλογος μας επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στην φημισμένη “Βάλια Κάλντα”. 68 ορειβάτες του  συλλόγου μας χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, 30 άτομα διέσχισαν την Βάλια Κάλντα με σκηνές σε μια απαιτητική εξόρμηση με 2 διανυκτερεύσεις στο βουνό. Συνολικά 33 χιλιόμετρα, πρώτη νύχτα στις λίμνες Φλέγγες  στα 2.000 μέτρα υψόμετρο και δεύτερη νύχτα στα Σμιξώματα, όπου ενώνεται το κρύο Αρκουδόρεμα με τον ζεστό Αώο.

Η διάσχιση σε απομονωμένη περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητες της, πρέπει να κουβαλήσεις όλα σου τα πράγματα στη πλάτη. Απαιτεί εξοπλισμό και καλή φυσική κατάσταση και φυσικά πολύ καλή οργάνωση, για να μην πεινάσεις, να μην κρυώσεις, να μην βραχείς, κλπ.

Η εξόρμηση ήταν επιτυχημένη, με πολύ καλή οργάνωση και προετοιμασία, μετά από πολλές συναντήσεις στα γραφεία μας, για την καθοδήγηση των μελών μας.

Η δεύτερη ομάδα έμεινε στο Μέτσοβο, γνώρισε κομμάτι από την εξαιρετική δουλεία που γίνεται σχετικά με τον δρομικό αγώνα γύρω από το Μέτσοβο, τα χνάρια της Αρκούδας. Την δεύτερη ημέρα, ανέβηκε μέσα από ένα πανέμορφο δάσος οξιάς στο Ανήλιο και την τρίτη ημέρα γνώρισε τμήμα του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε6, από την Βωβούσα στα Σμιξώματα.

Η συγκεκριμένη εξόρμηση ήταν πολύ σημαντική για τον σύλλογο μας, γιατί ανοίγει το δρόμο για δυσκολότερες και πιο απαιτητικές εξορμήσεις στο μέλλον. Έδωσε ένα στίγμα, για την ταυτότητα του συλλόγου που θέλουμε να έχουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *