5η Ανάβαση Ψυχής, Μονοπάτι της Ηρώς, εκδηλώσεις 2019 (απολογισμός)

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 9-10-2019 (αγωνιστική αναρρίχηση)
25/10/2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 15-11-2019 (αγωνιστική αναρρίχηση)
15/11/2019
5η Ανάβαση Ψυχής, Μονοπάτι Ηρώς 2020

5η Ανάβαση Ψυχής, Μονοπάτι Ηρώς 2020





 



Όπως κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη, έτσι και φέτος ήταν ημέρα αφιερωμένη στην αγαπημένη μας Ηρώ, που την τιμήσαμε με την “5η Ανάβαση Ψυχής”, στο αγαπημένο της Μονοπάτι.  Όλοι μας ανεβαίνοντας το Μονοπάτι είδαμε με τα μάτια της καρδιάς μας , να ΄ναι χαρούμενη και να μας χαμογελά.

 



Με την ανιδιοτελή προφορά και τη βοήθεια του Θεού, έχουμε καταφέρει, ο Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων και οι εθελοντές του Μονοπατιού, το όνειρο και την ιδέα της Ηρώς να την κάνουμε πραγματικότητα.

 



Μιλάνε για την κατρακύλα αξιών της εποχής. Εδώ εμείς στο Μονοπάτι της Ηρώς βιώνουμε κάτι διαφορετικό. Αρκούσε ένα αγνό όνειρο, μια ιδέα για να εμπνεύσει όλους εμάς, για να συγκινηθούν οι ψυχές και να βγάλουν από μέσα τους τόση αγάπη και προσφορά που συγκινούν απίστευτα τόσους πολλούς ανθρώπους, που εθελοντικά και μόνο προσφέρουν από το υστέρημα τους, την ξεκούραση τους, τον πολύτιμο χρόνο τους χωρίς να θέλουν να προβληθούν και να ακουστούν.

 



Δεν έχουμε κάποιο αντικειμενικό σκοπό.  Το μόνο που επιδιώκουμε και μας κάνει να χαιρόμαστε είναι η ανάπαυση ψυχών ζωντανών και νεκρών.  Όλα όσα έχουν γίνει κι έγιναν την ημέρα αυτή της “5ης Ανάβασης Ψυχής”, έχουν γίνει χωρίς καμία οικονομική συναλλαγή.  Γι’ αυτό ευχαριστούμε όλους αυτούς, τους εθελοντές που την ημέρα αυτή με τις προσφορές τους σίτισαν όλους εμάς και όλοι μαζί πίνοντας ένα ποτηράκι κρασί εις μνήμην της Ηρώς, δώσαμε την υπόσχεση να ξανά συναντηθούμε στο Μονοπάτι της Ηρώς, στην επόμενη Ανάβαση Ψυχής.

 



Οι συν διοργανωτές (Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας, ΔΗ.ΚΑ.ΔΙ.ΜΕ., Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων, οι εθελοντές του Μονοπατιού) ευχαριστούμε όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην “5η Ανάβαση Ψυχής”. Ευχαριστούμε την ομάδα Εθελοντών Διασωστών Ευβοίας, την παρουσία ασθενοφόρου με το πλήρωμα του. Ευχαριστούμε επίσης το Αστυνομικό Τμήμα Ψαχνών, την Ιερά Μονή Παναγίας Περιβλέπτου και την 1η Ομάδα Προσκόπων Μεσσαπίων για την αμέριστη βοήθεια τους στην εκδήλωση.



Κείμενο : Ε.ΟΣ. Χαλκίδας και εθελοντές του Μονοπατιού
Φωτογραφίες : Γιώργος Αγγέλου, Παναγιώτα Μπουρνιώτη, Σωτήρης Πλάτης, Ούρσουλα Κωνσταντινοπούλου, Πάνος Ζωμένος, Μίνα Ψαράφτη, Σταύρος Τζιγιάννης
Copyright : ©Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *