82η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕΔΙΑΜΟΝΗΠΡΟΓΡΑΜΜΑΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η απόσταση από την Χαλκίδα οδικώς είναι 40.5 χιλιόμετρα, ακολουθούμε τον δρόμο προς το χωριό Στενή και συνεχίζουμε ανηφορικά μέχρι το διάσελο “ράχη Συκά”. 

Μέχρι εκεί ο δρόμος έχει άσφαλτο και με αρκετό χώρο για να παρκάρουν λεωφορεία είτε οχήματα, απόσταση από το καταφύγιο 1500 μέτρα.

Για τα αυτοκίνητα υπάρχει επιλογή να πλησιάσουν σε χωματόδρομο με αρκετό χώρο για παρκάρισμα περίπου 800 μέτρα από το καταφύγιο.

Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές γύρω από το καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” σε υψόμετρο 1.100 μέτρα, όλοι οι επισκέπτες θα μείνουν σε σκηνές καθώς το καταφύγιο θα χρησιμοποιηθεί για τους εθελοντές και για τις διαδικαστικές εργασίες. 

Το νερό είναι πόσιμο και θα υπάρχουν επίσης έξτρα παροχή νερού εξωτερικά με αρκετές χωριστές βρύσες όπως και χημικές τουαλέτες για τους επισκέπτες. 

Την Παρασκευή για όσους είναι από μακριά είτε θέλουν περισσότερες ημέρες, θα μπορούν οι σύλλογοι να προσέλθουν και να στήσουν τις σκηνές τους. Αντίστοιχα το Σάββατο όλη την ημέρα μέχρι το απόγευμα. 

Έναρξη των εκδηλώσεων είναι στις 19:00 το απόγευμα στην αυλή του καταφυγίου με χαιρετισμούς από τους επισήμους και τους εκπροσώπους των συλλόγων. 

στις 20:00 θα ξεκινήσει να μοιράζεται το φαγητό και θα συνεχιστούν οι ομιλίες. 

στις 21:00 θα ξεκινήσει η ζωντανή μουσική με δυο μουσικά σχήματα τα Καντινέλια και τους Σουρλουλού. 

Η διαδρομή που θα περπατήσουμε την Κυριακή το πρωί αμέσως μετά το πρωινό έχει μήκος 15.1 χιλιόμετρα με εκκίνηση από το καταφύγιο Μιχάλης Νικολάου.

Στην ουσία είναι μια διαδρομή που περνάει από το δασωμένο και Ξηροβούνι, περάσματα στα αλπικά σημεία με θέα το Αιγαίο, περάσματα από πηγές νερού, πηγή Τέμπλα και πηγές Κόνισμα όπως και στις πηγές του Κείθε ρέματος. Με κατάληξη το χωριό Στρόπωνες για το κλείσιμο της Π.Ο,Σ, 

Καταφύγιο “Μιχάλης Νικολάου” – Ράχη Συκά – μονοπάτι Ξηροβουνίου – Διασταύρωση προς Κόνισμα – πηγή Τέμπλα – πηγές Κόνισμα – Ξερόρεμα – Στρόπωνες.

Θετική υψομετρική: 271μ
Εκκίνηση διαδρομής: 1100μ
Κατάληψη διαδρομής: 381μ
ώρες πορείας 5 ώρες.
3 σημεία υδροληψίας στην διαδρομή.

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ 82ης Π.Ο.Σ.

Η περιοχή που θα επισκεφθείτε είναι ακόμη καθαρή προς το παρόν, η Εύβοια των 701 ανεμογεννητριών σε λειτουργία στον Νότο και των 512.00 στρεμμάτων καμένης γης στον Βορά έχει ακόμη ζωντανό ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στο κέντρο του νησιού. Είναι σε απειλή αυτή την στιγμή αφού η κυβέρνηση θέλει να χαρίσει την δημόσια προστατευόμενη γη στα συμφέροντα του Βαρδινογιάννη και της EDPR.

51 ανεμογεννήτριες με τις 27 από αυτές εντός προστατευόμενης περιοχής natura 2000 

860.000 κυβικά χώμα περίσσια από 1.500.000 κυβικά χώμα εργασιών από τις εκσκαφές 

Κοπή χιλιάδων δέντρων 

διάνοιξη τεράστιας οδοποιίας που ξεπερνάει τα 146 χιλιόμετρα νέων δρόμων σε απάτητες περιοχές.