ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΔΙΡΦΥΟΣ :

 

Το ορειβατικό μας καταφύγιο ανοίγει μόνον κατόπιν αίτησης κράτησης και δεν έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως καφετέρια – εστιατόριο.  Τα στοιχεία επικοινωνίας για το καταφύγιο δεν αφορούν την πραγματοποίηση κράτησης, ούτε την εξασφαλίζουν.  Όλες οι αιτήσεις κράτησης γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη «ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ».  Ο σύλλογός μας ελέγχει τα στοιχεία της αίτησης κράτησης και εάν η κράτησή σας γίνει αποδεκτή δημοσιεύεται στο «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ», ενώ ταυτόχρονα σας αποστέλλουμε ηλεκτρονικό μήνυμα επιβεβαίωσης στο email που δηλώσατε κατά την αίτηση κράτησής σας.  Σε κάθε περίπτωση μη – αποδοχής του αιτήματός σας, επικοινωνούμε μαζί σας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία και αίτημά σας -άλλο της πραγματοποίησης κράτησης-, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω στοιχεία:

  • Έφορος Καταφυγίου : –
  • Φύλακας Καταφυγίου : Βαγγέλης Ρέμπελος , 697 701 2574
  • Καταφύγιο : 22280 25655
  • Σύλλογος (γραφεία) : 22210 25230 & 22210 25279, eoschalkidas@yahoo.gr
    (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 17:30 έως τις 21:00)


Τοποθεσία ορειβατικού Καταφυγίου Δίρφυος :


Πρόσβαση :

Από την ράχη Συκά, μέχρι το καταφύγιο είναι 1,6χλμ και περίπου 20 λεπτά με τα πόδια. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο χωματόδρομος οδηγεί μέχρι το καταφύγιο, αλλά είναι προσβάσιμος μόνο σε ειδικού τύπου οχήματα.

Για τους ορειβάτες που θέλουν να περπατήσουν υπάρχει το μονοπάτι Σ-1, που ξεκινά από το γήπεδο της Άνω Στενής και οδηγεί στο καταφύγιο σε χρόνο 2 ωρών. Επίσης υπάρχουν και τα μονοπάτια Σ-2 και Σ-3. Το Σ-2 οδηγεί στην αρχή του δάσους που συναντάμε στη διαδρομή από τη ράχη Συκά προς το Ξεροβούνι, οπότε βγαίνουμε στη ράχη Συκά και από εκεί πάμε στο καταφύγιο, σύνολο χρόνου 3 ώρες. Το Σ-3 οδηγεί στο Ξεροβούνι και από εκεί ράχη Συκά – καταφύγιο, σύνολο χρόνου 4 ώρες.

Από το καταφύγιο για την κορυφή της Δίρφυς υπάρχει μονοπάτι πολύ καλά σηματοδοτημένο που οδηγεί εκεί σε 2,5 ώρες. Θα πρέπει να επισημανθεί στους φίλους ορειβάτες ότι η Δίρφυς έχει της δικές της ιδιομορφίες και πολύ εύκολα κλείνεται από σύννεφα, ιδίως αν φυσούν βόρειο, βόρειο-δυτικοί άνεμοι, οπότε συμπυκνώνονται οι ατμοί του Αιγαίου πάνω στη Δίρφυς και παράγονται σύννεφα όπως στα Καζάνια του Ολύμπου. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή όταν ο καιρός δεν είναι καλός, διότι εύκολα μπορεί να χαθεί το μονοπάτι και να γίνει δύσκολη η επιστροφή.


SaveSave


© Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας