Χάρτης με τις όλες τις κορυφές των Ευβοϊκών Ορέων (400μ<)Οδηγίες χρήσης :

Οι κορυφές είναι καταχωρημένες με υψομετρική σειρά και ομαδοποιημένες ανά 200 μέτρα. Για να ανοίξετε τη λίστα κορυφών πατάτε το σύμβολο πάνω αριστερά στην εικόνα του χάρτη. Κάθε ομάδα κορυφών έχει αριστερά από τον τίτλο της ένα κουτάκι, με το οποίο έχετε τη δυνατότητα να εμφανίσετε/αποκρύψετε την ομάδα κορυφών που επιθυμείτε/δεν επιθυμείτε. Όσες είναι με κόκκινο χρώμα είναι κορυφές μη προσβάσιμες, ή κατεστραμμένες, ή επικίνδυνες για την ανθρώπινη ζωή.Στατιστικά στοιχεία :

Συνολικά καταγράψαμε 352 Ευβοϊκές κορυφές με τις ονομασίες και το στίγμα τους, από 400 μέτρα και άνω. Πιο αναλυτικά έχουμε :

-142 κορυφές από 400μ έως 599μ (22 κόκκινες)
-105 κορυφές από 600μ έως 799μ (19 κόκκινες)
-46 κορυφές από 800μ έως 999μ (7 κόκκινες)
-41 κορυφές από 1000μ έως 1199μ (5 κόκκινες)
-14 κορυφές από 1200μ έως 1399μ (1 κόκκινη)
-4 κορυφές άνω των 1400μΕπίλογος :

  Τα Ευβοϊκά -και όχι μόνο- βουνά απειλούνται. Μεγαλύτερη, πιο σύγχρονη απειλή αποτελεί η αθρόα και αλόγιστη τοποθέτηση των ηλεκτροδοτικά/περιβαλλοντικά ατελέσφορων και οικονομικά (για το κράτος και τον πολίτη) επιζήμιων ανεμογεννητριών. Η μεταλλευτική, εξορυκτική δραστηριότητα ακολουθεί ως παλαιότερη και πολύ πιο επιζήμια για το φυσικό περιβάλλον ανθρώπινη δραστηριότητα.
Όπου ανοίγεται δρόμος (δασικός και μη) σήμερα, είναι αιτία και πηγή καταστροφής ενός ανέγγιχτου οικοσυστήματος, πόσο μάλλον όταν κατασκευάζονται βιομηχανικές εγκαταστάσεις, δίκτυα υψηλής τάσης και δρόμοι-λεωφόροι.
  Είμαστε ορειβατικό σωματείο, το οποίο εξ ορισμού και εκ φύσεως ανεβαίνει στα βουνά. Αν σταματήσουν να υπάρχουν βουνά δεν έχουμε λόγο ύπαρξης. Θεωρούμε χρέος μας την προστασία της ορεινής φύσης, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα από δεκαετίες επισκέψεων σε αυτήν, πως χωρίς φυσικό περιβάλλον δεν μπορεί να υπάρξει ζωή.Copyright : ©2019 Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας