Ε.Ο.Σ. ΧαλκίδαςΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΔΙΡΦΥΟΣ :

 

Άρθρο 1. Καθεστώς

Το καταφύγιο είναι ιδιοκτησίας του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας, η διαχείρισή του πραγματοποιείται από το Διοικητικό Συμβούλιο και υπεύθυνος είναι ο Έφορος Καταφυγίου.  Ο φύλακας καταφυγίου φροντίζει ώστε να εφαρμόζονται οι σχετικοί με το καταφύγιο νόμοι – κανονισμοί, όπως επίσης οι εσωτερικοί κανονισμοί και οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Άρθρο 2. Λειτουργία

Το καταφύγιο Δίρφυος φέρει το όνομα «Μιχάλης Νικολάου».  Είναι ορειβατικό καταφύγιο και δεν προσφέρει νερό, καφέ, ποτό ή φαγητό.  Να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα εφόδια για να πιείτε το νερό σας και να μαγειρέψετε μόνοι σας το φαγητό σας, χρησιμοποιώντας την εξοπλισμένη κουζίνα μας.  Το καταφύγιο διατίθεται προς χρήση μόνο κατόπιν κράτησης και μόνο εάν:

 1. Υπάρχει ομάδα 10 ατόμων κατ’ ελάχιστον.  Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να χρεωθούν λιγότερα άτομα το κόστος των 10 ατόμων.
 2. Βρίσκεται παρόν καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής των ατόμων ο φύλακας και/ή ο Έφορος καταφυγίου μας.
 3. Συμπληρωθεί σωστά η ηλεκτρονική «Φόρμα Αιτήσεων Κράτησης».
 4. Συμπεριληφθεί στην ηλεκτρονική αίτηση το αποδεικτικό κατάθεσης της προκαταβολή (αφορά μόνο διανυκτέρευση σε κρεβάτια).
 5. Φροντίσετε ώστε η καθαριότητα όλων των χώρων να είναι δική σας ευθύνη.
 6. Φροντίσετε όπως κατά την αναχώρησή σας μεταφέρετε τα απορρίμματά σας

Άρθρο 3. Τιμές

Οι τιμές και οι εκπτώσεις αποτελούν προτάσεις και αποφάσεις του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου.  Προσοχή, οι εκπτώσεις ισχύουν μόνον για άτομα επιπλέον των 10 σε αριθμό (εάν για παράδειγμα υπάρχει κράτηση 12 ατόμων και 3 από τα άτομα είναι ανήλικα, μόνο για τα 2 θα υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης).  Ο Έφορος Καταφυγίου και ο φύλακας καταφυγίου είναι υπεύθυνοι για την εκτέλεση των ακόλουθων:

 • Για μέλη σωματείου Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας
  00,00€ , Διανυκτέρευση
  00,00€ , Κατασκήνωση
  00,00€ , Διημέρευση
 • Για μέλη σωματείων Ε.Ο.Ο.Α.*
  12,00€ , Διανυκτέρευση ενηλίκων
  08,00€ , Διανυκτέρευση ανηλίκων
  05,00€ , Κατασκήνωση
  02,00€ , Διημέρευση
 • Για μη μέλη σωματείων Ε.Ο.Ο.Α.
  15,00€ , Διανυκτέρευση ενηλίκων
  08,00€ , Διανυκτέρευση ανηλίκων
  05,00€ , Κατασκήνωση
  02,00€ , Διημέρευση
 • Για δημόσια σχολεία & Προσκόπους
  06,00€ , Διανυκτέρευση από 25 άτομα και άνω
  03,00€ , Διημέρευση έως 25 άτομα
  02,00€ , Διημέρευση έως 30 άτομα
 • Για στελέχη εκπαίδευσης (Ε.Ο.Ο.Α., δημοσίων σχολείων, Προσκόπων και άλλων φορέων)
  00,00€ , Διανυκτέρευση 1 στέλεχος ανά 10 άτομα
  00,00€ , Κατασκήνωση 1 στέλεχος ανά 10 άτομα
  00,00€ , Διημέρευση 1 στέλεχος ανά 10 άτομα

 * Μέλη σωματείων Ε.Ο.Ο.Α. θεωρούνται μόνο όσα έχουν σχετική ενημερωμένη ταυτότητα με ένσημο της Ε.Ο.Ο.Α. της τρέχουσας χρονιάς.  Είναι υποχρεωμένα να την επιδεικνύουν όταν αυτό ζητηθεί από τον υπεύθυνο (Έφορο ή φύλακα) του καταφυγίου.

Άρθρο 4. Κρατήσεις

Αρχικά, για την πραγματοποίηση μιας κράτησης χρειάζεται να είστε ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων.

Για την κράτησή σας, πρέπει να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική μας «Φόρμα Αιτήσεων Κράτησης».  Προσοχή, για κράτηση που αφορά διαμονή σε κρεβάτια είναι υποχρεωτική η κατάθεση προκαταβολής που αντιστοιχεί στο 50% του συνολικού κόστους διαμονής.  Το αποδεικτικό κατάθεσης πρέπει να το συμπεριλάβετε ανεβάζοντάς το στην αίτησή σας.

Μετά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής «Φόρμα Αιτήσεων Κράτησης», ελέγχονται τα δοθέντα στοιχεία και γίνονται αποδεκτές ή μη – αποδεκτές οι αιτήσεις κράτησής σας.  Μετά την αποδοχή μιας αίτησης κράτησης θα λάβετε email επιβεβαίωσης, ενώ αντιστοίχως επικοινωνούμε μαζί σας σε κάθε περίπτωση μη – αποδοχής του αιτήματός σας.

Οι αποδεχόμενες κρατήσεις δημοσιεύονται στο «Ημερολόγιο Κρατήσεων & Λειτουργίας».

Άρθρο 5. Ακυρώσεις

Δικαίωμα ακύρωσης της κράτησής σας είναι δυνατή και από τα δυο μέρη, όπου ισχύουν τα παρακάτω:

 1. Σε κάθε περίπτωση ακύρωσης από μέρους μας, θα σας επιστραφεί η προκαταβολή.
 2. Σε περίπτωση ακύρωσης από μέρους σας θα σας επιστραφεί η προκαταβολή, εφόσον η ακύρωση πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την ημερομηνία άφιξης.  Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση που μειώσετε τα άτομα της ομάδας που είχατε δηλώσει στην κράτησή σας.
 3. Σε περίπτωση ακύρωσης από μέρους σας δε θα σας επιστραφεί η προκαταβολή, εφόσον η ακύρωση πραγματοποιηθεί σε διάστημα μικρότερο των 20 ημερών πριν την ημερομηνία άφιξης.  Θα μείνει «κάβα» και θα μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην αμέσως επόμενη σας κράτηση.  Το ίδιο ισχύει σε περίπτωση που μειώσετε τα άτομα της ομάδας που είχατε δηλώσει στην κράτησή σας.

Άρθρο 6. Προκαταβολές

Εάν η τράπεζά σας είναι διαφορετική από την τράπεζα του σωματείου μας (Alpha Bank), θα πρέπει να επιβαρυνθείτε όλα τα επιπλέον έξοδα προμηθειών / εξόδων της μεταφοράς χρημάτων μεταξύ διαφορετικών τραπεζών.  Τα στοιχεία του τραπεζικού μας λογαριασμού είναι:

 • Τράπεζα : ALPHA BANK
  Αριθμός λογαριασμού Alpha Bank : 200002101158333
  Αριθμός λογαριασμού IBAN : GR10 0140 2000 2000 0210 1158 333

Άρθρο 7. Eξοφλήσεις

Οι εξοφλήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με μετρητά στο καταφύγιό μας πριν την αναχώρησή σας, είτε με τραπεζική κατάθεση πριν την άφιξή σας.© Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας