ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ 2022


Η «Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης – ΕΟΟΑ» ανακήρυξε Πρωταθλητή Σύλλογο για το έτος 2022 τον «Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Χαλκίδας – ΕΟΣ Χαλκίδας» (Αρ. Πρωτ. ΓΣ/2023-190/8.2.2023), βράβευσε πέντε (5) από τους αθλητές και τις αθλήτριές του ως καλύτερους/ες στην κατηγορία τους, ενώ βράβευσε μια (1) αθλήτριά του ως καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια.

Αναλυτικότερα για το 2022:

   • Νόελ – Μπαίκερ Ιωάννης – Φίλιππος, ως καλύτερος αθλητής στην κατηγορία Νέων Ανδρών
   • Αργυρίου Μυρτώ, ως καλύτερη αθλήτρια στην κατηγορία Νεανίδων
   • Λαυρεντάκης – Ρηγάκης Φίλιππος, ως καλύτερος αθλητής στην κατηγορία Εφήβων
   • Καλλία Ευδοξία – Αικατερίνη, ως καλύτερη αθλήτρια στην κατηγορία Γυναικών
   • Καλλία Ευδοξία – Αικατερίνη, ως καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια
   • ΕΟΣ Χαλκίδας, ως Πρωταθλητή Σύλλογο

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στο Auditorium του Καθεδρικού Ναού Αγίου Διονυσίου στο κέντρο της Αθήνας, στα πλαίσια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΟΑ. Το έπαθλο του Πρωταθλητή παρέλαβε ο επί τέσσερα (4) συναπτά έτη Πρόεδρος του συλλόγου Αναστάσιος Μπαλτάς, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκε η σύζυγος του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κυρία Λένα Μπανιά.

Πως έφτασε ως εδώ

Η μεγάλη αυτή διάκριση αποτελεί το αποτέλεσμα των προσπαθειών τόσο των αθλητών, όσο και του συλλόγου. Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2014 επί θητείας Ταξιάρχη Κοκονού με προπονητή τον Περικλή Ρίπη και με μόλις 3 αθλητές. Στην πορεία μεγάλωσε αριθμητικά, το 2019 απέκτησε την «Ειδική Αθλητική Αναγνώριση» και το 2020 εγγράφει στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» εξαργυρώνοντας κάθε επιταγή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Από το 2021 δημιούργησε και λειτουργεί ξεχωριστή Εφορεία Αγωνιστικής Αναρρίχησης.

Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια ο σύλλογος απέκτησε συνολικά 32 αθλητές, οι οποίοι κέρδισαν πλήθος μεταλλίων στους εγχώριους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου, πλήθος βραβεύσεων ως καλύτερων αθλητών της χρονιάς, αλλά και πληθώρα συμμετοχών με την Εθνική Ομάδα. Αποκορύφωμα των ατομικών τους επιδόσεων αποτελεί μέχρι σήμερα το αργυρό μετάλλιο του Φίλιππου Λαυρεντάκη και το χάλκινο μετάλλιο της Εύας Καλλία στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Νέων το 2021, με την Μυρτώ Αργυρίου να κατατάσσεται στην 6η θέση της ίδιας διοργάνωσης.

Η ομάδα συνεχίζει την ανοδική της πορεία εγγράφοντας συνεχώς νέους αθλητές και νέες αθλήτριες στο δυναμικό της. Ο σύλλογος είναι περήφανος για τους αθλητές του και προσπαθεί να βρίσκεται όσο πιο κοντά στην ομάδα γίνεται. Αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα προβλήματα των μελών που την απαρτίζουν και την υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις με σκοπό όλοι οι αθλητές να επικεντρώνονται αποκλειστικά και μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Η συνέχεια στις πίστες!


Φωτογραφίες: Λευτέρης Αυγενάκης, Αναστάσιος Μπαλτάς

© Εφορεία Αγωνιστικής Αναρρίχησης 2021-2024