Εξόρμηση Ροδόπη 2011

71η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση, Δίρφυς 2011
18/07/2011
Διάσχιση φαράγγι Στροπόνων και ανάβαση Δίρφυς 2011
13/08/2011

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στη Ροδόπη:

Στα πανέμορφα δάση της ακριτικής ΡΟΔΟΠΗΣ περπάτησαν τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Με συντονιστές την Δημ. Τσιριμώκου, τον Παν. Κούκη και Ταξ. Κοκονό 25 ορειβάτες ξεκίνησαν από το σπήλαιο του ποταμού Αγγίτη με τους αμέτρητους σταλακτίτες περπάτησαν στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Δράμας, στην όμορφη πλατεία της με τις πηγές της Αγ. Βαρβάρας και ανέβηκαν στο Φαλακρό όρος της Δράμας. Τις επόμενες ημέρες επισκέφθηκαν το τουριστικό θέρετρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας και ανέβηκαν στις αλπικές λίμνες του Πιρίν. Ακολούθως διέσχισαν το δάσος της Ελατειάς (Καραντερέ) με τα λυγερόκορμα πανύψηλα δένδρα της ερυθρελάτης και το προστατευόμενο παρθένο δάσος του Φρακτού (Ζαγκραντένια) με την πλούσια βιοποικοιλότητα (δένδρα μαύρης πεύκης, σημύδας,ερυθρελάτης, οξυές, αριές, γάβροι, όστριες, δρυς κ.α.) και τους υπέροχους καταρράκτες.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποίησαν την διάσχιση από το Τραχώνι στον Λειβαδίτη, δροσίστηκαν στα νερά του 40 μέτρων ομώνυμου καταρράκτη και κατέληξαν στο δασικό χωριό του Ερύμανθου με τα ξύλινα σπιτάκια κρυμμένα στην σκιά πανύψηλων δένδρων. Οι τελευταίες ημέρες αφιερώθηκαν στα Πομακοχώρια, στο παραποτάμιο μονοπάτι του Νέστου με τους γραφικούς μαιάνδρους και την αρχόντισσα Ξάνθη.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι ανάβαση στην Δίρφυ με την πανσέληνο το Σάββατο 13Αυγούστου. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ. 2221025230.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *