Εξόρμηση Βάλια Κάλντα, ανάβαση Αυγό 2011

Εξόρμηση Κνημίδα 2011
05/06/2011
71η Πανελλήνια Ορειβατική Συνάντηση (Πρόσκληση)
15/06/2011

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στην Βάλια Κάλντα:

Στην φημισμένη Βάλια Κάλντα περπάτησαν τα μέλη του ορειβατικού συλλόγου Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με συντονιστές την Ματ. Βαλκώνη και Κων/νο Νουνό 40 ορειβάτες διανυκτέρευσαν στο παραποτάμιο γραφικό οικισμό της Βωβούσας. Το μικρό αρκουδάκι που είδαν μέσα από το λεωφορείο ήταν η ευχάριστη υποδοχή. Την Κυριακή η ορειβατική ομάδα ανέβηκε στο Αυγό (υψόμ. 2177 μ.), αλλά η δυνατή καταιγίδα με έντονη βροχή, χαλάζι και οι κεραυνοί δεν τους επέτρεψαν να διανυκτερεύσουν στον πυρήνα του Εθνικού δρυμού που ήταν ο στόχος. Όμως την επόμενη ημέρα ξεκινώντας από την Βωβούσα περπάτησαν κατά μήκος του Αώου και του Αρκουδορέματος διασχίζοντας τους σε αρκετές περιπτώσεις, εισήλθαν στον πυρήνα του εθνικού δρυμού και κάποιοι τολμηροί βούτηξαν στις βάθρες που σχημάτιζε το Αρκουδόρεμα με τα παγωμένα νερά.

Η πεζοπορική ομάδα την πρώτη ημέρα προωθήθηκε μέχρι τη θέση Σταυρός του Δρυμού και περπάτησε μέχρι τα “Κόκκινα Πεύκα” στο κέντρο της Βάλια Κάλντα (Βλάχικη λέξη που σημαίνει Ζεστή Κοιλάδα) αλλά γύρισαν εσπευσμένα λόγω της καταιγίδας. Την επόμενη ημέρα οι πεζοπόροι περπάτησαν κατά μήκος του Αώου και ακολούθως ξεναγήθηκαν στο περιβαντολογικό κέντρο της Περιοχής που έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι και περιγράφει το οικοσύστημα της “Ζεστής Κοιλάδας”.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η οργάνωση της 71ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης που θα γίνει στις 16-17 Ιουλίου στην Δίρφυ . Για την καλύτερη διοργάνωση καλούνται τα μέλη του Συλλόγου να βοηθήσουν στην προετοιμασία της δηλώνοντας την συμμετοχή τους στη γραμματεία . Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22.  τηλ. 2221025230  .

Περισσότερες φωτογραφίες

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *