Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας στη ΜΟΡΑΒΑ

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας στον Όλυμπο
11/09/2011
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας στην ακρόπολη της Αυλίδας
12/10/2011

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στην ΜΟΡΑΒΑ:

Στη νότια Πίνδο, στις πηγές του Ασπροπόταμου (Αχελώου), εξόρμησε ο ορειβατικός Χαλκίδας το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου με αρχηγούς τον Αλέκο Πιτσούνη και τον Ταξιάρχη Κοκονό. Την πρώτη μέρα οι ορειβάτες ξεκίνησαν από τα Λιβάδια Αμάραντου και ανέβηκαν στην κορυφή Μοράβα (1846 μ.) περπατώντας μέσα από πυκνά δάση οξιάς και έλατου. Η Μοράβα, λόγω της θέσης της, είναι η κορυφή με την ωραιότερη θέα. Δάσος οι κορυφές που αντικρίζει:  Χιόλι, Ζυγός, Βασιλίτσα, Σμόλικας, Σινιάτσικο, Βόϊο, Βόρας, Πιέρια, Όλυμπος, Όσα , Βούρινος, Χάσια, Αντίχασια, Δοκίμι, Καταραχιάς, Κόζιακας, Τριγία, Πάντα Μάρε, Καπ Γκρας , Τζουμέρκα, Κακαρδίτσα , Σλίβα, Περιστέρι , Κέδρος , Νεράϊδα η μισή Ελλάδα. Με το τέλος της πορείας άρχισε η βροχή που κράτησε, δυνατή όλη τη νύχτα.

Ένα ηλιόλουστο πρωινό τους επέτρεψε την επομένη να ξεκινήσουν από την περιοχή Κουκούφλι του Κρανιώτικου ρέματος , να ανέβουν στην περιοχή Ψήλωμα πάνω από την Κρανιά και να φθάσουν στην πλατεία με τα μεγάλα πλατάνια του χωριού Πολυθέα φορτωμένοι με ώριμα κόκκινα κράνα που μάζεψαν στο δρόμο.

Η επόμενη εξόρμηση του Συλλόγου περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και καθαριότητας στο καταφύγιο. Οι εθελοντές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Τρίτη & Πέμπτη 18:00-21:00 στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22  Tηλ. 2221025230

Περισσότερες φωτογραφίες