Εξόρμηση Κρήτη 2013

Εξόρμηση αρχαιολογικός χώρος Ερέτριας 2013
23/09/2013
Εξόρμηση Άτταλη 2013
14/10/2013

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την εξόρμηση στην ΚΡΗΤΗ:

Τα Λευκά όρη της Κρήτης και τρία από τα πολλά φαράγγια της γνώρισε ο Ορειβατικός σύλλογος Χαλκίδας το τριήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου. Με συντονιστές τους Πατσουράκη Μηνά, Κοκονό Ταξ.,Κούκη Παν. και Ρούσσο Νικ. 46 ορειβάτες  χωρίστηκαν σε δύο ομάδες:

  • Η πρώτη ομάδα ( 9 ορειβάτες) σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου (7 ορειβάτες) ξεκίνησε από την περιοχή της Ανώπολης στα Σφακιά ανέβηκε στις Πάχνες υψόμ. 2454 μ (την υψηλότερη από τις πολλές κορυφές των Λευκών Ορέων.) και κατέβηκε στο Κατσιβέλι (καταφύγιο του Ορειβατικού συλλόγου Χανίων), όπου διανυκτέρευσε. Ο έναστρος χωρίς φεγγάρι ουρανός με τον Γαλαξία να τον χωρίζει στην μέση θα μείνει παντοτινά στην μνήμη των ορειβατών. Την επόμενη ημέρα διέσχισαν το φαράγγι της Ελυγιάς με την άγρια ομορφιά και τα δύσκολα περάσματα του και μετά 10ωρη κοπιαστική πορεία κατέληξαν στην Αγία Ρουμέλη (Λυβικό πέλαγος) όπου και διανυκτέρευσαν.
  • Οι υπόλοιποι ορειβάτες την πρώτη ημέρα διέσχισαν το φαράγγι του Ίμβρου (στο πιο στενό σημείο το πλάτος είναι μόλις 1,6 μ.) και μετά 3ωρη πορεία κατέληξαν στο Φραγγοκάστελο, το καλοδιατηρημένο Ενετικό κάστρο με τις ηρωικές ιστορίες του ,που τις συνοδεύουν οι περιγραφές για τις εμφανίσεις των Δροσουλιτών στις αρχές του καλοκαιριού.Μετά από ένα απολαυστικό χαλαρωτικό μπάνιο στα διαυγή νερά του Λυβικού διανυκτέρευσαν στα Χανιά .Επισκέφθηκαν το γραφικό λιμάνι με τα ωραία μαγαζιά, περπάτησαν στα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και θαύμασαν τα ανακαινισμένα παλιά σπίτια. Την δεύτερη ημέρα το λεωφορείο τους πήγε στο οροπέδιο του Ομαλού (υψόμ. 1200 μ.) που ευρίσκεται η είσοδος του ονομαστού παγκοσμίως φαραγγιού της Σαμαριάς.Μαζί με 100 ορειβάτες του φυσιολατρικού Ηρακλείου και πολλούς άλλους από διάφορα σημεία της γης (η επισκεψιμότητα έχει φθάσει μέχρι 2000 άτομα την ημέρα) διέσχισαν το φαράγγι, απόλαυσαν την πλούσια ομορφιά του, ξεκουράστηκαν στα αρκετά διαμορφωμένα σημεία ανάπαυσης, και μετά 7ωρη πορεία έφθασαν στην Αγία Ρουμέλη όπου διανυκτέρευσαν. Την τελευταία ημέρα μια ομάδα πήγε με καραβάκι στο Λουτρό (γραφικό θέρετρο με θαλάσσια μόνο πρόσβαση), περπάτησε στο παραλιακό μονοπάτι με τις όμορφες παραλίες) και έφθασαν μετά από 2,5 ώρες στα Σφακιά. όπου συνάντησαν τους υπόλοιπους που πήγαν με το καραβάκι στα Σφακια και ακολούθως με το λεωφορείο στη Σούδα για το ταξίδι της επιστροφής.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι εξόρμηση στο κάστρο και τα δρακόσπιτα των ΣΤΥΡΩΝ  την Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22 (Τρίτη & Πέμπτη 18:00-21:00) τηλ. 2221025230.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAΚΡΗΤΗ 2013 101ΚΡΗΤΗ 2013 157ΚΡΗΤΗ 2013 274ΚΡΗΤΗ 2013 306??????????????????????????????????????????????????????????????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *