Διάσχιση του μονοπατιού των Βλάχων στην Δίρφυ

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας στον ΤΑΫΓΕΤΟ και την ΜΑΝΗ
02/11/2014
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας στα ΚΟΤΥΛΑΙΑ
01/12/2014

Ακολουθεί το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας για την Διάσχιση του μονοπατιού των Βλάχων στην Δίρφυ:

Το μονοπάτι των Βλάχων διέσχισαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 35 μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας με συντονιστές τους Ταξ. Κοκονό και Ευάγγ. Αλεξίου.Το μονοπάτι χρησίμευε για επικοινωνία του οικισμού της Γλυφάδας με την Στενή, αλλά συγχρόνως ήταν το όριο της βόσκησης των κοπαδιών που με σύνεση δεν παραβιαζόταν από τους βοσκούς πριν το καλοκαίρι για να μεγαλώσουν τα χόρτα.

Η πορεία ξεκίνησε από το υψόμετρο 800 μ. του δρόμου Στενής-Στροπώνων και διασχίζοντας το όμορφο δάσος του Ελατιά οι ορειβάτες έφθασαν στο καταφύγιο του Συλλόγου κάνοντας μια μικρή στάση για ένα ζεστό τσάϊ. Στη συνέχεια το μονοπάτι αγκάλιαζε την πλαγιά της Δίρφυς και με σκηνικό την πυκνή ομίχλη έκανε την ομάδα να μοιάζει σαν να έβγαινε από ταινία του Αγγελόπουλου. Αφού έφθασαν σε υψόμετρο 1250 μ. άρχισαν να κατηφορίζουν προς την Γλυφάδα, όπου έφθασαν μετά από 6ωρη συνολικά πορεία.

Η επόμενη δραστηριότητα του Συλλόγου είναι εξόρμηση στο οροπέδιο της Βρωμονέρας (Κοτύλαια Κύμης) την Κυριακή 16 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες Τρίτη & Πέμπτη 18-21 μ.μ στα γραφεία του Συλλόγου Αγγελή Γοβιού 22. τηλ 2221025230