ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
07/07/2021
5η Παιδική Γιορτή
5η ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
23/09/2021
ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
07/07/2021
5η Παιδική Γιορτή
5η ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
23/09/2021


   ΕΟΣ Χαλκίδας / ΑναρρίχησηΣΧΟΛΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΒΡΑΧΟΥ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2021Γενικά :

Ο ΕΟΣ Χαλκίδας προγραμματίζει τη διεξαγωγή σχολής αναρρίχησης βράχου αρχαρίων για το Φθινόπωρο του 2021.

Η σχολή θα διεξαχθεί με βάση τον Εκπαιδευτικό Κανονισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και παρέχει τη σχετική πιστοποίηση για όσους αποφοιτήσουν επιτυχώς.

Σκοπός της σχολής είναι οι συμμετέχοντες μετά την περάτωσή της, να μπορούν να πραγματοποιούν αυτόνομα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αναρριχήσεις σε διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης βράχου καθώς και να μπορούν να συμμετέχουν ως δεύτεροι σε αναρριχήσεις διαδρομών αναρρίχησης βράχου περιπέτειας μικρής διακινδύνευσης.

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση θα διεξαχθεί σε αναρριχητικά πεδία της
Εύβοιας, στην Πέτρα της Βαρυμπόμπης στην Αττική, καθώς επίσης και στη Βαράσοβα Αιτωλοακαρνανίας.

Η σχολή θα είναι -κατά παράδοση- ολιγομελής και θα πραγματοποιηθεί με 6 συμμετέχοντες. Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη που εκδήλωσαν πέρυσι το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη σχολή του 2020 και δεν υπήρξαν θέσεις κενές.

Η σχολή παρέχει όλο τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να αγοράσουν μόνο τα αναρριχητικά τους παπούτσια.Ημερομηνίες διεξαγωγής :

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής της σχολής είναι:

 • Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, γραφεία ΕΟΣ Χαλκίδας, ώρα 18.00, Εκδήλωση γνωριμίας, υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, έλεγχος δικαιολογητικών και δανεισμός τεχνικού εξοπλισμού.
 • Σ/Κ 11-12 Σεπτεμβρίου, ώρα 07.30, Αναρριχητικό πεδίο Εύβοιας «Δοκός».
 • Σ/Κ 25-26 Σεπτεμβρίου, ώρα 14.00, Αναρριχητικό πεδίο Εύβοιας «Καμάρι Άνω».
 • Σ/Κ 09-10 Οκτωβρίου, ώρα 14.00, Αναρριχητικά πεδία Εύβοιας «Καμάρι Κάτω» και «Καστέλι».
 • Σ/Κ 23-24 Οκτωβρίου, ώρα 07.30, Αναρριχητικό πεδίο «Πέτρα» Βαρυμπόμπης Αττικής.
 • Σ/Κ 06-07 Νοεμβρίου, ώρα 07.30, Αναρριχητικό πεδίο Βαράσοβας Αιτωλοακαρνανίας.
 • Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ώρα 18.00, ΕΟΣ Χαλκίδας, Γραπτό διαγώνισμα και εκδήλωση απολογισμού.

Τα ανωτέρω πεδία και οι ημερομηνίες της σχολής δύναται να τροποποιηθούν αναλόγως των συνθηκών.

Τα θεωρητικά μαθήματα όπως και η πραγματοποίηση του τελικού διαγωνίσματος επί της διδαχθείσας ύλης, δύναται να πραγματοποιηθούν και μέσω τηλεκπαίδευσης, εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν.Αιτήσεις συμμετοχής :

Για τη συμμετοχή στη σχολή πρέπει να δηλώσετε έως 31 Αυγούστου και απαιτούνται να προσκομιστούν στην πρώτη εκδήλωση (5 Σεπτεμβρίου) τα εξής:

 1. Αριθμός μέλους εγγραφής σε σωματείο της ΕΟΟΑ.
 2. Αίτηση/δήλωση συμμετοχής στη σχολή (θα συμπληρωθεί επί τόπου στην πρώτη εκδήλωση).
 3. Ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο, που να έχει εκδοθεί το τελευταίο εξάμηνο από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής και να αναφέρει ότι ο συμμετέχων μπορεί να ασκήσει αθλητική δραστηριότητα.
 4. Φωτογραφία τύπου ταυτότητας.
 5. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
 6. Βεβαίωση ασφάλισης έναντι ατυχήματος (θα πραγματοποιηθεί επί τόπου).


Κόστη :

Το κόστος συμμετοχής στη σχολή (380€) καταβάλλεται μέσω e-banking στον υπεύθυνο της σχολής σε πέντε ισόποσες δόσεις (5 x 76€) πριν από την έκαστην εξόρμηση στα αναρριχητικά πεδία. Εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ή τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με την κείμενη φορολογική νομοθεσία.

Πριν την έναρξη της σχολής καταβάλλονται επιπλέον 5€ μετρητά στη Γραμματεία του ΕΟΣ Χαλκίδας για το τέλος συμμετοχής της ΕΟΟΑ και τα ασφάλιστρα (30€ έως 50€) στο λογαριασμό της ασφαλιστικής μέσω e-banking για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο έναντι ατυχήματος.

Όλες οι μετακινήσεις από και προς τα πεδία γίνονται με ιδία μέσα. Τα κόστη μετακίνησης και διαμονής επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.Πληροφορίες :

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της σχολής και Οδηγό Βουνού Δημήτριο Κάραλη.Προηγούμενες σχολές :© Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *